Barbatii si femeile nu au aceleasi nevoi nutritionale. Pentru a slabi in mod sanatos, un barbat trebuie sa aiba o dieta echilibrata de 1.700 de calorii, iar o femeie de 1.500 de calorii. Ei pot manca aceleasi lucruri, doar ca barbatul va beneficia de portii ceva mai genedieta-in-cupluroase de carne, de aproximativ 300 de grame, si de inca doua felii de paine, cand este indicata.

Femeia ar trebui sa concume cu precadere alimente bogate in fier, calciu, zinc (carne si lactate), si in complexul B (cereal. Atat barbatul, cat si femei trebuie sa renunte complet la bauturile alcoolice. Nu uitati de cei 2 litri de apa pe zi, care pot fi inlocuiti partial cu ceaiuri care topesc grasimea.

Barbatii slabesc mai usor
Barbatii au mai multa masa musculara decat femeile, iar celula musculara activa arde mai repede caloriile. In plus, metabolismul lor este mult mai activ decat al nostru. Hormonul masculin, testosteronul, stimuleaza dezvoltarea masei musculare, insa consumul dulciurilor, alcoolului si al carnii rosii predispune la acumularea grasimilor in tesuturi.

Femeile slabesc greu
Din cauza metabolismului, femeile sunt predispuse sa acumuleze grasimile rapid, insa ele au nevoie de mai multe grasimi decat barbatii pentru a ramane fertile. Spre deosebire de barbati, femeile sunt supuse mereu oscilatiilor hormonale – in timpul adolescentei, sarcinii, menopauzei si, in fiecare luna, din cauza menstruatiei. Inainte de ciclu, estrogenii favorizeaza retentia apei in tesuturi, stimuleaza pofta de mancare si acumularea grasimilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here