Dragoste si Sex – Mitologie si Realitate

Incontestabil,viata noastra se rezuma la aceste doua cuvinte: dragoaste si sex.Aceste doua elemente sunt esentiale pentru noi intr-o relatie dar nu numai,ci si cand nu suntem implicati intr-o relatie fie ca este vorba de dragoaste parentala,necesitatea trairii acestui sentiment este puternica mai ales cand implica si termenul de “sex”.
Astfel, se concretizeaza o alta forma de dragoste si anume cea carnala,care presupune atingeri,joculete psihologice,o vasta materie de elemente spirituale .Rolul este acela de a spori intensitatea trairii carnale,tranformand-o in arta a seductiei in care regulile le stabilesc ambii parteneri.
Teorii ale acestui subiect sau tot scris,insa nu de multe ori sa specificat nevoie unui astfel de “plan carnal” in viata noastra,pe langa clasica poveste a conceperii de prunci sau pur si simplu placere.Nu stiu daca multi se intreba de unde vine acesta necestitate,acest instinct sexual.De unde izvoraste, si care sunt conceptele care au dus la evolutia sexului asa cum este in ziua de azi.Raspunsul este banal: nimeni nu se intreaba,deoarece toti privim sexul din aceeasi perspectiva cea a placerii care este initiatoare si apoi a doua perspectiva
secundara a continuitatii speciei.

Totusi aceste intrebari nu sunt banale ci ajuta oarecum la o mai buna intelegere a conceptului de “sex” si poate ilustra coerent o imagine de ansamblu a teoriilor legate de acestea incepand cu cele mai vechi timpuri.
Acest simbol al continuitatii existentiale numit “sex “ exista si in trecut privit sub alta forma ce-i drept ,dar a devenit un prezent continuu privit strict sub inflenta pasiunii trupesti pe care o degaja oamenii neatribuindu-i alte semnificatii.
In cele mai vechi timpuri sexul era privit altcumva.Poate parea ciudat dar, sexul nu a avut acelasi statut dintotdeauna,acesta cu mult timp in urma nici nu fusese asociat cu ideea de placere,chiar dimpotriva.
Este ceva mai mult in spatele acestei sintagme care are si semnficatie mitologica,ganditi-va la India Antica care a concretizat idea de KamaSutra,”kama” desemnand achizitia iubirii si a placerilor senzuale.
Deci,ideea de sex in sine are radacini bine infipte in istorie..in Egiptul Antic ideea de sex fiind puternic sacralizata,si avand alte conotatii decat cele din ziua de azi.Pe atunci dezvirginarea unei femei era sub forma unui ritual nici decum un proces intim si chiar afectiv la care iau parte cei doi parteneri.Cei drept, devirginarea era de-a dreptul brutala si se facea in prezenta unor preoti ai templului acest proces in sine considerandu-se a fii o poarta deschisa spre generatiile viitoare.
Actul in sine erau traumatizant pentru femei,acest act fiind puternic legat de religie fiind facut de asemenea pentru a omagia zeii egipteni a caror latura sexuala era puternic individualizata, organul genital barbatesc fiind idealizat si privit ca un instrument necesar continuitatii si a sacralitatii.
Deci sexul si dragoastea aveau cu totul alte conotatii,sa nu mentionez faptul ca dragoastea era aproape inexistenta sexul fiind la baza casatoriilor,casatoria infaptuidu-se pe ideea de continuitatea prosperitate si mentinere a virtutiilor religioase.
In concluzie ne putem bucura de faptul ca nu traim in acele timpuri,semnificatia sexului in zilele noastre fiind la complet diferita.
Tot in timpurile vechi ale istoriei femeile erau considerate sacre,deoarece numai cu ajutorul lor barbatii prin actul sexual puteau atinge o alta dimensiune si anume climaxul-punctul de varf a unui act sexual,orgasmul cu alte cuvinte era considerat o dimensiune extrasenzoriala ,femeile fiind instrumental prin care barbatii se puteau “transfigura” din spatiul existential putand astfel sa comunice cu zeii.
Alte teorii spun ca sexul era considerat o forma de a “curata” trupul femeilor act realizat prin penetrare,organul genital masculine fiind sacru prin penetrare trupul femeii fiind purificat.
Multe semnificatii au fost si inca sunt pe tema sexului,avand radacini mistice ..o alta teorie controversata strans legata de sex fiind Eros(sau denumirea populara de cupidon),un zeu grec care inchega dorinta ,instinctual si violenta sexuala,brutalitatea actului in sine si cele mai ascunse dorinte ale oamenilor.Acesta tragea cu arcul legat la ochi in oameni ,cel penetrat de arcul sagetii indragostindu-se pe loc de prima persoana pe care o zarea.
Sexul a avut o evolutie pe scara globala de la abstract la foarte concret si concis,incepand de la simplul rol de perpetuare a speciei pana la implicarea unor trasaturi afective chiar in zilele noastre. .
Oricare ar fi circumstantele in care acesta se produce,sexul mereu va fii privit din unghiul placerilor si a dorintelor ascunse,mai concret va avea o latura mistica ,extazul din timpul actului sexual facand din acesta un fenomen nu greu de inteles ci, “nevrut” sa fie explicat,vibratiile pe care le emana facand placerea sa preia controlul.
Moment in care mintile celor doi sunt complet transfigurate,ajungandu-se la instictul primordial cu alte cuvinte animalic,fapt pentru care in zilele noastre are conotatia strict de placere carnala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here