Nu mai este un secret ca esarfele cu motive etno, brodate cu modele sau inspirate din  culturile popoarelor sau cele mai trendy. Iata una mega-cool, care a aparut pe catwalk  si pe care o poti face foarte simplu acasa.

Ai nevoie de: o esarfa veche sau noua (15- 25 lei); lantisoare fine( 2-3 lei/m) , le gasesti la mercerii, inele mici, metalice( 2-3 lei/punga); banuti metalici.(3 -4 lei/punga) Timp de lucru: 40- 60 de minute.

Calca mai intai esarfa ca sa lucrezi mai usor. Decide-te apoi cam cat de desi vrei sa fie franjurii cu banuti. Calculeaza bine distanta (da fie oarecum distribuiti uniform si sa-ti ajunga banutii) si apoi, cu ajutorul unui obiect ascutit ( o foarfeca, de exemplu), da gaurele in esarfa, acolo unde urmeaza a fi prinse lanturile.  Ai mare grija sa nu te apuci sa tai sau sa rupi esarfa – trebuie doar sa largesti un pic tesatura in locul respectiv.

Ia lantisoarele si segmenteaza-le in bucati egale (daca nu ai chef sa fie simetrice, le poti rupe in dimensiuni diferite, cum vrei tu). Introduci un capat al lantisorului prin gaura tocmai facuta in esarfa, apoi prinzi capatul de lant, astfel incat lantisorul sa nu se desprinda.
Pe celalalt capat lantului ramas liber, prinde-l cu ajutorul inelelor de paiete si banuti. Pe suprafata unei paiete mari, asezi cate un banut- contrasteaza placut.
Cand stabilesti marimea lantisoarelor, tine cont ca s-ar putea incurca intre ele. In loc de lantisoare poti folosi snururi sau poti croseta si tu franjuri.

Este putin migalos, dar vei fi mandra si multumita de rezultatul final. Poti folosi ce culori si modele vrei.  Fii si tu in trend cu ce se poarta pe catwalk foarte simplu, ieftin si foarte dragut. Toate privirile prietenelor invidioase vor fi pe tine iar tu vei fi foarte satisfacuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here