O tinuta eleganta inseamna in primul rand o tinuta demna si un spate drept. Din contra, un spate usor incovoiat nu numai ca reduce din inaltimea pe care o ai, dar iti acorda si o alura de om timid, de om coplesit de necazuri si probleme. In conditiile in care multi dintre noi isi petrec o mare parte din timp stand in fata calculatorului, cu ochii atintiti la monitor, o pozitie corecexercitii-pentru-spate-dreptta a corpului devine imperioasa. Capul lasat in fata, spatele mult aplecat pot provoca nu numai tensiuni cronice la spate si ceafa, dar diminueaza si capacitatea normala de concentrare. Iti propunem cateva exercitii care practicate in mod perseverent si cu vointa iti intaresc conditia fizica, corectand in acelasi timp pozitia corpului:

1.Ai observat mersul drept si atitudinea mandra a femeilor africane? Nici prea teapan, dar nici destins? Il poti avea si tu. Un exercitiu clasic, stiut de aproape toata lumea si practicat de femeile din Africa este reprezentat de mersul lent tinand deasupra capului (in echilibru) o greutate. Il poti efectua si tu acasa, alegand o carte drept greutate. La inceput, poti merge mentinand cartea in echilibru cu ajutorul mainilor, insa mai tarziu, incearca fara ajutorul mainilor.

2. In pozitie orizontala, sprjinindu-te usor cu capul de marginea unui fotoliu, departeaza usor picioarele si adu mainile in solduri. Cu capul rasturnat pe spate, ridica-ti trupul in asa fel incat sa se poate sprijini pe talpi si pe ceafa. In momentul in care revii la pozitia orizontala, expira profund. Efectueaza acest exercitiu de cateva ori, insa evita sa ramai prea mult in aceasta pozitie de la inceput.

3.Intinsa pe burta, tinand bratele pe langa corp, cu fata lipita de podea, tine picioarele apropiate si ridica-le usor in timp ce inspiri profund. Mentine aceasta pozitie pentru cateva secunde, iar apoi coboara picioarele lent, si nu brusc, expirand profund.

4. Cel de-al patrulea exercitiu presupune mentinerea trunchiului in unghi de 45 de grade. Tinand mainile in solduri si spatele perfect drept, lasa-ti triunchiul pe spate. Pastreaza-ti corpul in aceasta pozitie pana cand ai senzatia ca muschii abdominali tremura. Este momentul in care poti expira profund, intorcandu-te la pozitia initiala. Cand te lasi iar pe spate, inspira profund. Nu te incumeta sa-ti cobori spatele prea mult de la inceput, ci treptat, pe masura ce organismul tau se obisnuieste cu miscarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here