Femeile frumoase sunt programate sa fie infidele de hormonul ”Marilyn”, spun cercetatorii.

Ei sunt de parere ca hormonul pe care l-au identificat este un factor major in a stabili de ce femeile frumoase sunt mai predispuse la infidelitate.femeia-frumoasa

Cele care au in organim hormonul estradiol, o forma a estrogenului, sunt mai atractive din punct de vedere fizic si atrag mult mai usor barbatii. Exista insa si parti negative. Aceleasi femei sunt mai putin satisfacute de iubitii actuali si, prin urmare, mai predispuse sa calce stramb, potrivit unui studiu publicat in revista Biology Letters.

Hormonul ovarian steroid este responsabil si de forma simetrica a fetei, de sanii mari, si de talia subtire.

”Femeile atractive din punct de vedere fizic nu doar ca au mai multe alternative, dar in acelasi timp, au si standarde mai ridicate, dificil de satisfacut. In aceste conditii, ele au mai putine motive sa fie credincioase unui singur partener, daca sunt disponibili iubiti de o calitate mai buna”, explica Dr. Kristina Durante.

Dr. Durante a masurat nivelurile de estradiol din corp, in cazul a 52 de studente. Tinerele au fost rugate sa spuna cat de atractive cred ele ca sunt. O parte din personalul universitar a fost de asemenea rugat sa le evalueze pe femei.

Rezultatele finale au aratat ca femeile considerate cele mai atractive aveau si cele mai inalte niveluri de estradiol. Tinerele implicate intr-o relatie au fost rugate sa spuna cat sunt de multumite de aceste relatii si care sunt sansele sa isi însele partenerii.

Studiul a aratat ca cele mai frumoase femei erau cel mai putin satisfacute. Cu toate acestea, ele alegeau o aventura de lunga durata, in locul celei de o singura noapte, se arata in studiul din Biology Letter, citat de dailymail.co.uk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here