Oh... mommyImediat ce primesti semnale ca ceva nu este in regula trebuie sa stii ca oricare ar fi problema, se poate remedia. Important ete sa nu astepti sa apara complicatii ! O relatie de succes se bazeaza pe intelegerea: a ta, a partenerului si a felului in care relationati. Pentru asta, nu neglija semnele care ar trebui sa-ti dea de gandit in pat. Iti propunem cateva sfaturi practice si informatii despre cum sa depasesti cele mai comune probleme sexuale.Actioneaza daca:

Probleme din pat inainte 
Nu e prea romantic, dar daca te doare atunci cand faci sex, nu suferi in tacere! De ce te doare? Cel mai adesea, raspunsul ar fi ca nu esti suficient lubrifiata. Daca nu esti suficient de excitata, secretille produse de vagin sunt reduse si actul sexul poate produce disconfort. De asemenea un alt raspuns ar putea fi – pozitia ! Este prea profunda si el iti atinge cervixul (legatura dintre vagin si uter). Incearca pozitiile care iti dau control asupra miscarilor si nu permit o penetrare adanca (cum ar fi : tu deasupra!) Sau o alta varianta ar putea fi ca este foarte probabil sa ai o problema ginecologica. Exista de exemplu o boala care se numeste endometrioza, destul de comuna dar pe care nu trebuie sa o neglijezi (duce la infertilitate). Printre simptomele ei este si durerea in timpul penetrarii. Mai poate fi vorba insa si de alte infectii, inflamatii ale ovarelor, ale uterului sau chiar a intestinelor. Uneori se poate intampla pur si simplu sa nu ai chef. Multe cauze ar putea sa-ti afecteze energia sexuala ! Pilulele contraceptive pot sa fie de vina, asa ca incearca sa folosesti alta metoda contraceptiva.

Lipsa de chef poate fi pusa uneori pe seama efectului secundar al unor medicamente, in speta antidepresivele si somniferelor. Insa de cele mai multe ori, scaderea libidoului are cauze emotionale. Certurile, lipsa increderii, a intimitatii si problemele de comunicare pot sa duca la lipsa apetitului sexual. Vorbeste cu iubitul tau si incercati sa rezolvati problemele sentimentale dintre voi.

O alta problema pot fi secretiile neobisnuite. Femeile au o secretie fiziologica normala incolora si redusa cantitativ. Ar trebui sa te ingrijorezi daca secretia isi schimba culoarea (este alb- galbuie sau verzuie- galbena), mirosul (devine neplacut) sau consistenta e mai abundenta sau provoaca iritatii (mancarime). Nu ignora problema si mergi la un control ginecologic pentru ca e posibil sa fi contractat o infectie trichomonas sau gonoree. Atata timp cat incepi un tratament corespunzator nu ai nici un motiv sa te ingrijorezi !

Semnele… inainte 
Multe dintre noi folosesc pilulele contraceptive iar raspunsul poate consta in sangerari in afara menstruatiei. Cel mai intalnita cauza este efectul secundar al pilulelor contraceptive. Mai poate fi vorba alteori de o posibila tumoare sau o boala cu transmitere sexuala. De pilda, infectia cu Chlamydia produce o inflamatie a colului uterin sau a trompelor, care se manifesta prin sangerari, dureri abdominale, febra, secretie albicioasa. Nu neglija problema, pentru ca chlamydiaza este una dintre principalele cauze de sterilitate feminina. Ai mancarimi, senzatii de arsura si dureri in zona genitala? Mergi imediat la control ginecologic ! Cel mai probabil este ca ai contractat o boala cu transmitere sexuala, o infectie herpetica. Herpesul vaginal evolueaza prin aparitia unor vezicule grupate in buchete inconjurate de o zona rosie, care lasa locul unor ulceratii izolate sau confluente.

Se poate asocia cu: febra, dureri de cap, marirea ganglionilor inghinali sau generalizati. Se vindeca in circa 3-4 saptamani prin tratament local cu unguente recomandate de medic. Daca insa ai usturimi si dureri la urinare fie este vorba de o infectie urinara fie ai de-a face cu o infectie cu trichomonas. Trichomoniaza este rar periculoasa, dar poate fi neplacuta pentru ca produce usturimi, dureri la urinare, secretii vaginale sau mancarimi. Se transmite prin contact sexual direct cu o persoana infectata, dar microbul poate trai si pe obiecte ude timp de mai multe ore.

Nu ai ciclu mai mult de trei luni? Aceasta cauza poate fi pusa pe seama unei amenoree secundare – o afectiune des intalnita ce poate avea cauze diverse: stress, exercitii fizice in exces, socul emotional, hormonii, probleme ale glandei tiroide, variatii ale greutatii, varsta sau unele medicamente. Cand nu mai iei anticonceptionale dupa o perioada indelungata, e posibil sa nu mai ai menstruatie cateva luni. Probleme mai grave precum tumori sau disfunctionalitati ale glandei pituitare pot fi si ele cauzele amenoreei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here