Fructe si legume bogate in vitamine

Vitaminele ajuta la reglarea metabolismului, la conversia de grasimi si hidrati de carbon in energie, dar si la formarea sistemului osos si tesuturilor.

Masline si ulei de masline. Foarte apreciate, contin grasimi monosaturate si antioxidanti ce reduc riscul bolilor cronice.

Frunzele verzi ale spanacului, salatei contin beta-caroten, luteina, zeaxantina care duc la imbunatatirea vederii. De asemenea contin vitamina B si multe alte minerale. Sunt delicioase in salate.

Ardei gras rosu: o sursa importanta de vitamina C, beta-caroten, si fibra.

Rosii. Gustoase si pline de nutrienti, contin licopen, acesta dand culoarea rosie si ajuta la cresterea imunitatii, precum si in bolile de prostata. Gatite ca sosuri, sucuri, paste sunt indispensabile.

Pomelo este bogat in vitamina C. Contine luteina,betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Sa nu uitam vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.

Pepenele bogat in vitamina C si caroten, contine o cantitate mare de fibra, are putine calorii;

Portocala contine vitamina C si acid folic, fibra. Pentru a obtine maximul de elemente nutritive in loc de suc, este preferat sa se consume intreg fructul;

Grapefruit bogat in vitamina C si caroten, contine o cantitate mare de fibra necesara pentru reducerea colesterolului, de asemenea este bogat in phytochimicale;

Morcovi au continut bogat de beta � caroten si fibra.

Fructele de kiwi au un efect benefic asupra pielii, fiind una din cele mai bogate surse naturale de vitamina C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here