goji

Fructele de goji, denumite si elixirul tineretii, provin din Asia si de-a lungul timpului, oamenii le-au folosit in tratamentul unor boli precum diabetul, hipertensiunea sau probleme de vedere cauzate de imbatranire. Potrivit celor mai recente studii, Goji este fructul cu cea mai mare concentratie de antioxidanti si este considerat o adevarata minunatie a naturii.

Goji este una dintre putinele plante din lume care contin germanium, un metaloid anticanceros. Antioxidantii si polizaharidele sale unice pot stopa mutatiile gentice banuite de a distruge sistemul de aparare.

Beta-carotenul se gaseste in fructele si legumele de culoare portocalie, cum ar fi morcovii si ardeii de culoare portocalie. Corpul fiecarei persoane are nevoie de beta-caroten pentru a produce vitamina A, necesara pentru sanatatea ochilor.

Cercetatorii chinezi moderni au descoperit ca goji poate reduce timpul necesar vederii pentru a se adapta la intuneric. El imbunatateste si vederea in semiobscuritate si reduce epidoadele de incetosare a vederii.

Fructele goji stimuleaza sistemul imunitar iar prin proprietatile lor nutritive si curative ajuta la scaderea colesterolului, imbunatatesc circulatia sanguina, vederea si fertilitatea.

Fructele goji au efecte benefice asupra sistemului nervos si creierului. Ele au un continut ridicat de vitamine si minerale (in special vitamina B3, magneziu si crom) si favorizeaza „colaborarea” dintre creier si sistemul nervos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here