smochine beneficii

Native din Orientul mijlociu, smochinele sunt printre primele fructe care s-au cultivat. In Orient si Asia smochinele sunt considerate afrodiziace puternice.

Smochinele prezinta numeroase beneficii pentru sanatate si frumusete, fiind utilizate de secole in medicina naturista. Ele contin vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu si clor,  care ajuta la imbunatatirea densitatii oaselor. De asemenea, datorita continutului de potasiu smochinele sunt de mare ajutor si in scaderea pierderii de calciu prin urina, cauzata de diete bogata in sare.
Sunt sunt o sursa foarte buna de fibre dietetice. Fibrele si alimentele bogate in fibre pot avea un efect pozitiv asupra dietei pentru slabit, ajutand la pierderea kilogramelor in plus. Trei smochine vor asigura 25% din doza zilnica de fibre.

Smochinele sunt de folos in variate probleme respiratorii inclunzand tusea convulsiva si astmul. Ele sunt folositoare pentru sistemul digestiv deoarece ajuta la tratarea constipatiei, indigestiei si durerilor de stomac.

Acest fruct este un aliment foarte alcalin, prin urmare, ajuta la reglarea pH-ului corpului. Ele sunt bogate in polifenoli si flavonoide, care sunt antioxidanti, care previn daunele cauzate de radicalii liberi.

De asemenea, studiile au aratat o scadere a incidentei cancerului de san, la femeile care consuma alimente bogate in fibre (necesarul zilnic fiind de 30g fibre).

Smochinele reduc colesterolul datorita continutului de pectina, o fibra alimentara solubila. Aceste fibre ajung in sistemul digestiv, ajutand la eliminarea colesterolului din organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here