Te-ai saturat sa te trezesti mereu analizand jumatatea goala a paharului? Daca murpysmul “Zambeste, maine va fi mai rau” nu-ti spune nimic, e clar ca ai nevoie de niste sfaturi sanatoase. Citeste cele ce urmeaza si descopera ca optimismul se poate invata.
Rasfata-te

E important sa crezi ca meriti tot ce e mai bun. Acest lucru te va impiedica sa iei drept o fatalitate anularea unei prime sau nerecunostinta unui prieten si te va determina sa lupti sa indrepti situatia.

Aminteste-ti din cand in cand ca esti o persoana importanta, peste care nu se trece cu vederea, iar cei din jur vor remarca si ei acest lucru. Tot ce trebuie sa faci este sa iti permiti o mica extravaganta- iti poti cumpara o crema de corp parfumata sau poti comanda un buchet imens de trandafiri. Chiar daca te vor trece fiori in ziua de plata a intretinerii.

Suntem inconjurate de lucruri marunte care au ajuns sa ne guverneze viata. Traim cu impresia unei adevarate conspiratii cosmice, a aparatelor electrcasnice care se strica in ajunul unei petreceri importante, a cheilor care se pierd cand ne grabim mai tare, a lanternei care a functionat doar cand a fost testata la magazin si a murit in clipa cand am plecat cu cortul. Iar daca mai adaugam soferul care ne uda din cap pana in picioare cand tocmai am imbracat taiorul de ocazie, ploile fara sfarsit din singura saptamana de concediu, sau anuntul fostului ca se casatoreste chiar in clipa cand ne-am hotarat sa ne intoarcem la el, am putea intelege de ce plina strada de oameni incruntati si chinuiti, urmariti de ghinioane si convinsi ca toate nenorocirile li se intampla numai lor. Important este ca de maine tu nu vei mai fi unul dintre ei.

Ajuta-i pe ceilalti. Daca te concentrezi asupra problemelor celor din jur nu vei mai avea timp sa te gandesti la ale tale sau, prin comparatie, te vei simti mai norocoasa. Insa nu trebuie sa te simti vinovata, pentru ca acest lucru iti stimuleaza excesiv spiritul caritabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here