Fiecare persoana trebuie sa pastreze cumva hainele, dar nu toata lumea stie cum sa o faca in mod corespunzator. Uneori hainele preferate si scumpe sunt ruinate din cauza asta.

In acest articol, va vom prezenta cele mai comune greseli pe care ar trebui sa le evitati daca vreti sa va pastrati hainele la fel de bine ca si noi.

1. Depozitarea incorecta a hainelor sezoniere

Inainte de a pune deoparte hainele pentru depozitarea sezoniera, curatati-le . Nu puneti haine necuratate in garderoba, deoarece paltonul de blana si-ar putea pierde stralucirea originala, iar hainele de piele ar putea deveni mai putin lucioase si flexibile. Un alt lucru pe care nu trebuie sa-l uitati sa faceti este sa puneti niste insecticide pe hainele voastre.

2. Ambalati in vid toate tipurile de imbracaminte

Sacii vidati au devenit foarte populari in ultimul timp, dar acest mod de depozitare nu este bun pentru blanuri si piele naturala deoarece hainele se vor „sufoca” fara o alimentare cu oxigen. Ele vor avea un miros neplacut, partile exterioare vor fi lipicioase, iar blanurile vor fi rupte si deteriorate.

3. Umerase gresite

Daca aveti 5 umerase si 10 piese de imbracaminte, aveti o problema. Un alt lucru pe care nu trebuie sa-l faceti este sa depozitati mai multe articole de imbracaminte pe acelasi umeras. Atunci cand exista 5-7 elemente unul peste altul, hainele nu „respira”. Alegeti umerase in functie de marimea imbracamintei. Suporturile trebuie sa fie alese in functie de tipul si greutatea imbracamintei: nu puneti blanuri si geci de piele grele pe umerase subtiri mici. Rochiile din tesaturi delicate nu trebuie asezate pe umerase vechi de lemn care ar putea rupe tesatura.

4. Depozitati incorect haine si pulovere tricotate

Imbracamintea tricotata si din lana nu trebuie depozitata pe umerase. Acest lucru o face sa-si piarda forma si sa sa se largeasca. Rafturile sunt perfecte pentru pastrarea puloverelor moi si pufoase. Indepartati puloverele din lana si pastrati-le pe un raft separat.

5. Mentinerea rochiilor lungi pe umerase

Rochiile si fustele care sunt suficient de lungi pentru a atinge podeaua sunt cel mai bine stocate pe o bara. In acest fel, nu va trebui sa le calcati foarte des.

6. Depozitarea incorecta a pantalonilor

Pe langa bara obisnuita pentru umerase, dulapurile moderne au bare in miscare. Dar imbracamintea de lana si tricot se intinde acolo unde sunt pliate si daca folositi un cuier cu cleme, ar putea lasa un semn. Deci, cel mai bun mod de a stoca pantalonii este un cuier care prinde intreaga lungime.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here