Se spune mereu ca micul dejun este cea mai importanta masa pentru a incepe bine ziua, totusi nu ii dam locul pe care il merita. Avem tendinta de a acorda mai multa atentie alimentelor, iar asta este cheia, dar nu trebuie sa uitam de micul dejun. Stiati ca multe dintre greselile facute la micul dejun pot fi responsabile pentru kilogramele in plus?

Cand spunem ca micul dejun influenteaza scara , nu ne referim doar la alegerea gresita a tipului de mancare pe care il consumam in aceasta prima masa a zilei, ceea ce evident si el, dar este si esential sa intelegem ca a nu manca deloc micul dejun este nu este o idee buna: expertii recomanda 5 mese zilnice tocmai pentru ca metabolismul sa fie activ si arderea caloriilor sa fie mai eficienta si constanta. 

O alta greseala des repetata este, dupa cum spuneam, alegerea gresita a alimentelor sau bauturilor pe care le vom avea in ele: produsele de patiserie industriale sunt o optiune proasta si atunci cand alegeti bautura este intotdeauna o optiune buna sa optati pentru o infuzie, degresata. lapte, fulgi de ovaz etc. Exista multe optiuni mai sanatoase decat, de exemplu, un smoothie industrial si, intre o bucata de fructe sau un suc, intreaga bucata este intotdeauna o alternativa mai buna.

Esti dintre cei care nu mananca nimic la micul dejun si isi incep ziua doar cu un ceai sau o cafea? Trebuie sa stii ca nici nu este cea mai buna idee, deoarece organismul are nevoie de combustibil si energie pentru a putea merge. De asemenea, daca nu mananci nimic la micul dejun, pana la mijlocul diminetii este probabil sa fii mult mai foame si este mai usor sa fii tentat sa alegi alimente mai putin sanatoase pentru o gustare…

Primul lucru pe care il faceti dupa micul dejun este sa va ridicati mobilul si sa incepeti sa va verificati retelele sociale, e-mailurile si stirile? Ar trebui sa stiti ca, facand acest lucru, nu acordam atentie la ceea ce facem si mancam si, de obicei, rezulta sa mancam mai mult decat este necesar, deoarece suntem nestii si distrasi. 

Atentie la abuzul de zaharuri simple, carbohidrati (cereale non-integrale etc.) si grasimi saturate  (prezente in unt, margarina si anumiti carnati), acestea fiind si foarte prezente in micul dejun al multor persoane.

Vrei sa stii care sunt principalele greseli pe care le facem la micul dejun si care ne impiedica sa slabim ? Va spunem noi. 

Nu mancam nimic

Este obisnuit sa pleci de acasa fara sa mananci nimic, tocmai dupa ce ai baut o cafea sau o infuzie. Creierul are nevoie de energie pentru a face fata sarcinilor intelectuale, iar corpul „combustibil” pentru a incepe. Cand suntem obositi, organismul cere alimente cu mai mult zahar si mai multe calorii pentru energie, asa ca daca nu mancam nimic la micul dejun, este mai probabil ca, pana la mijlocul diminetii, sa fim tentati sa atacam aparatul la serviciu sau frigiderul de acasa.

Mancam in graba

Ne trezim in sunetul ceasului desteptator, luam in graba primul lucru pe care il apucam, fugim din casa si intram, zi de zi, intr-o spirala de stres nesanatos . Daca vrem sa ne simtim mai bine si sa ducem un stil de viata mai sanatos, trebuie sa evitam sa generam stres inutil: sa ne trezim putin mai devreme si sa ne bucuram de micul dejun cu mai mult timp va fi prima schimbare pentru a incepe ziua intr-un mod mai relaxat. Cand suntem stresati, recurgerea la alimente calorice si zaharoase pentru a atenua senzatia este mai usor si se vede la scara.

Luam micul dejun foarte tarziu

Cu cat luam micul dejun mai tarziu , cu atat ne vom simti mai foame si cu atat ne va fi mai greu sa ne satisfacem pofta de mancare, asa ca vom manca mai mult…