Timpul trece, frumusetea ramane! Acesta este mesajul pe care vor sa-l transmita ingredientele de ultima generatie pe care le contin produsele cosmetice.
Retinol. Ce este? Retinolul este vitamina A in stare pura si activa. Din acesta a fost obtinut derivatul sintetic Retin A, ingredient al cremelor pentru fata. Vitamina A este printre putinele substante care pot penetra si reface tesuturile pielii, stimuland secretia de elastina si colagen de care tenul nostru are foarte mare nevoie.

Botox. Ce este? Toxina botulinica de tip A, cunoscuta si sub numele de Botox, este o substanta derivata din bacteria Clostridium Botulinum. Aceasta este injectata in muschi si are un efect local si temporar. Rolul ei este de a bloca impulsurile nervoase de la nervii faciali, evitandu-se astfel formarea ridurilor de expresie.

Acidul hialuronic. Ce este? Un component al tesutului conjunctiv a carui functie este sa mentina hidratarea tesuturilor. In ceea ce priveste cremele pe baza de acid hialuronic, acestea formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor.

Sirtuins. Ce este? O enzima cu efect anti-aging, denumita si “proteina vietii” sau “gardianul celulelor”, extrasa din celulele vii. Ultimele cercetari au demonstrat ca acest compus poate prelungi viata celulelor si poate preveni o serie de boli geriatrice.

Colagenul. Ce este? O proteina prezenta in corpul nostru sub 25 de tipuri diferite. Ea reprezinta 30% din totalul proteinelor umane si 70% din proteinele pielii, ceea ce o face cea mai importanta proteina a corpului uman. Are o compozitie unica de aminoacizi care au glicerina.

Coenzima Q10. Ce este? Descoperita in 1957, este o substanta usor tolerata de piele, care patrunde imediat in epiderma. Prezenta in toate celulele organismului, are doua functii majore: este un antioxidant puternic si produce energie. Este foarte eficienta in lupta organismului cu radicalii liberi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here