Parul lung cu siguranta arata frumos. Dar odata cu lungimea parului vine si responsabilitatea ingrijirii lui. Lungimea parului face procesul de ingrijire mai dificil. Parul obraznic si neingrijit va strica tot lookul tau, in plus va fi si afectat. Iata cateva sfaturi ca sa ai grija de suvitele tale.

Spala-ti parul la doua zile. Piaptana-l bine inainte sa il speli si descalceste-l de sus in jos. Samponul trebuie bine ales pentru tipul de par si textura lui. Samponeaza si scalpul, si toata lungimea parului.

Balsamul joaca un rol destul de important pentru protejarea parului si pentru a mentine la locul lor suvitele rebele. Aplica balsamul de la mijlocul lungimii parului pentru  ca balsamul aplicat aproape de scalp ingreuneaza parul. Clateste apoi bine-bine parul.

Piaptana-ti parul umed cu un pieptene cu dintii rari. Nu iti usca parul cu foehnul, ci mai bine usuca-l natural. Foloseste uscatorul de par doar cand esti constransa de timp. O imbalsamare profunda si un tratament cu ulei fierbinte ar trebui facute o data pe luna pentru a proteja parul lung. Pipatana-ti parul de la scalp spre varfuri pentru a permite uleiurilor naturale sa se intinda si pe par.

Nu folosi prea multe produse de styling. Daca folosesti spuma si geluri de par, aplica-le departe de scalp. Contactul cu aceste produse va afecta productia de uleiuri naturale ale acestuia. Cu cat este mai lung parul, cu atat tinde sa fie mai fragil. Asa ca permanentul nu este o procedura recomandata pentru parul lung.

Mai taie varfurile o datap e luna pentru a evita despicarea lor. De asemenea, protejeaza-ti parul de vremea nefavorabila si de poluanti, purtand esarfe sau palarii. De asemenea, poti sa iti prinzi parul – nu prea strans – pentru a evita ruperea lui.

Mai presus de toate, bea multa apa si asigura-te ca ai o dieta echilibrata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here