De cate ori ai citit ca factorul care influenteaza cel mai mult imbatranirea pielii este radiatia solara? Sau crema aia de soare te opreste sa te bronzezi? Acum exista atat de multe informatii acolo incat este dificil sa spui ce este adevarat sau pur si simplu un mit de ingrijire a pielii in zilele noastre! 

Am vorbit cu Gema Herrerias , expert farmaceutic in dermofarmacie, despre acestea si alte credinte comune de ingrijire a pielii intr-un videoclip live pe Instagram, organizat de ISDIN, cu participarea Martina Klein si Maria Gomez.

Daca ati ratat streamul live, nu va faceti griji! Vom transmite mai departe ceea ce am invatat in aceasta postare. Continuati sa cititi pentru a descoperi daca aceste mituri de ingrijire a pielii sunt adevarate sau false!

1. 80% la suta din imbatranirea pielii este cauzata de radiatia solara.

Adevarat. Radiatia solara este factorul care accelereaza cel mai mult procesele de imbatranire a pielii. Exista, de asemenea, alti cinci factori care contribuie la imbatranirea pielii:

  •  contaminarea mediului
  •  tutun
  •  temperaturi mari
  •  dieta proasta
  • lipsa de somn si stres

Impreuna, acesti sase factori care ne afecteaza pielea sunt denumiti: expozomul .

„Radiatia solara este factorul principal care ne face sa imbatranim. Este, de asemenea, inconjurat de ceea ce se numeste exposome, un grup de factori care contribuie la imbatranirea noastra”.

2. Cel mai bun produs pentru a incetini imbatranirea pielii este o buna protectie solara.

Adevarat . Folosirea zilnica a unei creme de protectie solara ajuta la incetinirea si prevenirea aparitiei semnelor imbatranirii. Si nu este doar o chestiune de prevenire a imbatranirii pielii – utilizarea zilnica de protectie solara ajuta la minimizarea riscului de a dezvolta cancer de piele.

Gema adauga ca este important sa mananci bine, sa faci miscare, sa eviti stresul si sa dormi suficient atunci cand construiesti o rutina anti-imbatranire. De asemenea, ar trebui sa completati protectia solara pe care o utilizati cu o rutina de ingrijire a pielii adecvata tipului si nevoilor dvs. de piele, inclusiv ingrediente antioxidante precum vitamina C, care se gasesc in fiolele de vitamina C ISDINCEUTICS Flavo-C Ultraglican, un ser antioxidant de zi care ajuta la combaterea oxidativelor . stres in piele.

3. Folosirea protectiei solare va va impiedica sa va bronzati.

Fals. Protectia solara ajuta la prevenirea aparitiei cancerului de piele. Cand aplicam protectie solara, acest lucru nu ne impiedica sa ne bronzam, ci ne impiedica sa facem arsuri solare. Protectia totala, de exemplu „protectie solara totala”, nu exista : aceasta ar insemna 100% foto-protectie impotriva radiatiilor solare si, chiar daca crema de protectie solara are un SPF foarte mare, o parte din radiatia solara va ajunge totusi pe piele. De asemenea, ar trebui sa tineti cont de cantitatea de protectie solara pe care o aplicati, deoarece daca nu respectati cantitatile recomandate, veti fi mai putin bine protejat. Daca nu reaplicati protectie solara in timpul zilei, protectia SPF oferita initial de protectie solara va deveni din ce in ce mai mica.

„Protectia deplina impotriva soarelui nu exista. Aplicarea de protectie solara ajuta la prevenirea arsurilor solare si a cancerului de piele, nu ne impiedica sa ne bronzam.”

Este important pentru noi sa ne protejam pielea de soare in fiecare zi . In acest fel, putem ajuta la evitarea arsurilor solare, reducand probabilitatea aparitiei cancerului de piele, obtinand in acelasi timp un bronz mai gradual.

4. Tipul tau de piele ramane acelasi pe tot parcursul vietii.

Adevarat. Tipul nostru de piele ramane cu noi de-a lungul vietii. Cu toate acestea, starea pielii noastre se schimba in timp si trebuie sa avem grija de ea in mod corespunzator pe masura ce trece prin diferite faze.

Intelegerea tipului tau de piele este foarte utila atunci cand vine vorba de alegerea produselor cosmetice: daca pielea ta este grasa poti folosi produse cu textura mai usoara. Pe de alta parte, daca ai tenul uscat, poti folosi produse cu o textura mai bogata.

Dupa ce ati stabilit care este tipul dvs. de piele, puteti incepe sa aveti grija de el in mod corespunzator.

In timpul sesiunii noastre de streaming, Martina Klein ne-a spus ca a observat ca pielea ei era deshidratata dupa ce a plecat intr-un zbor pe distante lungi din Australia. In astfel de cazuri, textura si beneficiile unui ser de noapte precum Isdinceutics Melatonik™ sunt de mare ajutor pentru a permite pielii sa se recupereze.

„Pentru a readuce pielea la starea sa normala dupa un zbor lung, fiole reparatoare, o crema foarte hidratanta… sunt salvatorii nostri”.

5. Folosirea machiajului deasupra cremei solare previne functionarea protectiei solare.

Fals. Iti poti aplica absolut machiajul obisnuit peste crema de protectie solara! Modul corect este sa aplicati o crema de soare faciala, cum ar fi crema noastra de protectie solara pe baza de minerale ISDIN Eryfotona Actinica sau crema noastra de protectie solara minerala colorata, Eryfotona Ageless , si apoi continuati cu rutina de machiaj obisnuita.

Nu uita sa-ti aplici din nou protectia solara pe tot parcursul zilei, iar daca esti ingrijorat ca iti strici machiajul, acum sunt disponibile produse practice pe care le poti aplica deasupra, precum pensula minerala ISDINCEUTICS. Aceasta pensula la indemana vine intr-un format usor de utilizat, care va permite sa aplicati protectie minerala deasupra machiajului fara a-l strica. Gema ne-a spus ca intotdeauna poarta Mineral Brush in geanta.

„Peria ISDIN este foarte convenabila. Imi permite sa-mi pastrez protectia solara pe toata ziua si ajuta la matifierea tenului”.

6. Nu este nevoie sa aplici din nou protectie solara iarna.

Fals. Trebuie sa reaplicati protectie solara in orice moment al anului, mai ales daca sunteti unul dintre cele mai deschise fototipuri de piele. De asemenea, ar trebui sa tii cont de activitatile tale zilnice, cum ar fi munca in aer liber sau jocul de tenis dupa-amiaza. Ca regula generala, iarna aplicarea la mijlocul diminetii este suficienta pentru a va duce dupa-amiaza, dar amintiti-va ca pasul de reaplicare este o necesitate absoluta.

„Cu cremele de protectie solara disponibile astazi si cu formatele si texturile lor inovatoare, este imposibil ca oamenii sa nu se protejeze.