Considerate uneori semen de slabiciune, lacrimile sunt un calmant natural pentru organismul tau: elimina stresul, alina durerea si-ti dau o stare de bine.

O femeie plange de aproximativ 30 de ori pe an.

Un barbat plange de aproximativ 7 ori pe an.

“Ceea ce este sapunul pentru corp sunt lacrimile pentru suflet”, spune un vechi proverb evreiesc. Plangem cand suntem fericite, triste sau emotionate, plangem la filme cu final tragic. Dar aceste situatii au un numitor comun: dupa ce plangem, suntem mai calme si mai relaxate.

De ce plangi?

Lacrimile noastre sunt diferite: sunt cele care curg din cauza iritarii ochilor (lacrimi reflexe) si cele cu rol de protective a conjunctivei si corneei, pe care le mentin in permanenta umede (lacrimi bazale). Daca exprima diferite stari, pe obraji ne curg lacrimi emotionale.

Plangi in voie!

Firi predominant emotionale, femeile varsa mai multe lacrimi decat barbatii. Plansul nu este un semn de slabiciune feminina, ci o modalitate eficienta prin care te eliberezi de durerea emotional. “Adesea, femeile care plang se simt rusinate sau slabe din cauza lacrimilor, cand, de fapt, ele sunt pur si simplu conectate cu sentimentele lor si vor tandrete de la partener”.

Barbatii plang mai rar

Prezenta prolactinei, aflate in compozitia lacrimilor emotionale, explica de ce femeile – de la pubertate si pana la menopauza – plang in medie de patru ori mai mult decat barbatii. Pana la 12 ani, cand nivelul prolactinei este acelasi, fetele nu plang mai mult decat baietii. De la 18 ani, in schimb, nivelul prolactinei la femei este cu 60% mai mare decat la barbati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here