menstruatie

Femeile – la un moment dat în viața lor – vor avea un moment , o ” perioadă „, care va rula întrebări . De ce este fluxul meu atât de greu ? De ce mi vine de două ori într-o lună ? Deși perioadele neregulate nu sunt mai puțin frecvente pentru multe femei , este important să se înțeleagă motivele pentru care se întâmplă și ceea ce corpul tau încearcă să-ți spună.

O perioadă normală

O femeie va avea, în medie , o perioadă de trei până la șapte zile , o dată pe lună ( la fiecare 30 de zile sau cam asa ceva ) . Dupa menstruatie de mai mulți ani , femeile tind să se stabilească într-un ciclu , unele femei pot prezice chiar până la ora când menstruația va veni.

Cantitatea de sânge vărsată în timpul unei menstruații variază de la femeie la femeie . Unele femei au de obicei menstruație mai grea ( pierderea de pana la 12 lingurițe de sânge în fiecare lună ), în timp ce altele pot prezenta o menstruație care este aproape inexistentă ( a pierde cât mai puțin de patru lingurite de sânge ) .

O menstruație neregulată

Dacă ai fost la menstruație pentru un timp , corpul tău va intra într-o menstruație de debit , care este motivul pentru care o menstruație neregulată este de obicei definită ca orice tip de sângerare , care este anormală , în comparație cu ultimele câteva cicluri menstruale . Acesta poate include orice, de la o menstruație de întârziere la sângerare devreme , și sângerare insuficientă pentru sângerare extrem de grea. Dacă nu sunteți predispusă la PMS , puteți lua în considerare , de asemenea, o menstruație neregulată dacă aveți crampe grele și balonare sau dureri de cap .

Cauzele de menstruației neregulate

Fiecare femeie va experimenta o menstruație neregulată în timp , și totuși , în cele mai multe cazuri , acestea nu sunt periculoase , este important să ne dăm seama ce cauzează neregula . Iată câteva motive comune, este posibil să aveți un flux anormal .

Sarcină

In timpul sarcinii , corpul femeii produce niveluri diferite de hormoni care cauzează menstruația pentru a o opri . În unele cazuri , cu toate acestea , femeile vor experimenta fluxuri mai ușoare decât normale sau menstruație de întârziere înainte de menstruație se termină totul . Dacă există o șansă a fi gravidă , discutați cu medicul dumneavoastră .

Stres

Stresul este cea mai frecventă cauză menstruației neregulate . Cortizol, hormonul stresului , are un impact direct asupra cât de mult estrogen și progesteron , doi hormoni sexuali ,sunt produși de organism . Dacă aveți prea mult cortizol în sânge , timpul și fluxul de ciclu ar putea fi schimbat .

Dietă

Un alt motiv comun pentru o menstruație întârziTĂ sau lipsA este alimentelOR pe care le mâncaȚI și , mai precis , greutatea sunteți transportă . Dacă țineți o dieta care este bogată în carbohidrați nesănătoasi sau dacă ați câștigat în greutate, corpul va produce diferite niveluri ale anumitor hormoni . Același lucru este valabil și pentru femei , deoarece pierd in greutate .

Anticoncepționale

Aceasta poate dura mai multe luni pentru corpul tău să se obisnuiască cu doza de hormoni pe care anticonceptionalele îi livrează .

Consumul de prea mult alcool

Ficatul ajută la reglarea ciclului menstrual al femeii la metabolizarea estrogenului și progesteronului . Consumul excesiv de alcool poate provoca leziuni la ficat și poate interfera cu cât de bine se metabolizează hormonii din perioada de normalizare .

Sindromul ovarului polichistic

O complicatie destul de comună , aceasta afecșiune determină chisturi , pentru a forma pe ovare , interferând cu ovulația regulată . Alte simptome ale bolii includ creșterea părului , creșterea în greutate , mătreață ăi infertilitate . Complicațiile includ endometrioza , cancerul ovarian si bolile de inima .

Menopauza

Ca și în cazul sarcinii , de data aceasta de viață se întâmplă atunci când nivelul hormonilor din organism încep să se schimbe . Menstruația neregulată poate să înceapă cât mai curând 10 ani înainte de menopauză ( de obicei, atunci când o femeie este la sfârșitul anilor 40 de ani sau 50 de ani timpurii ) .

Luați medicamente

Dacă ați fost recent bolnav și a trebuit să luați medicamente pe bază de prescriptie medicală, în timpul menstruației poate apărea o zi sau două întârziere . Acesta este în mare parte pentru că cele mai multe medicamente interferează cu modul în care organismul produce estrogen și progesteron .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here