Nivelul de siguranță la drum este ridicat atunci când autovehiculul pe care îl conduci este dotat cu cele mai noi sisteme de asistență.

Indiferent că ești începător sau șofer cu experiență, noile modele GLA și GLE de la Mercedes îți vor atrage atenția datorită dotărilor tehnice de ultimă oră, cu care se pot mândri.

Fiecare din aceste modele are diferite dotări care asigură un rulaj eficient, în deplină siguranță pe orice traseu, indiferent de anotimp.

Să descoperim împreună câteva din sistemele de asistență cu care sunt dotate aceste modele inovatoare de la Mercedes.

Mercedes GLA

Acum poți beneficia de soluții de asistență moderne și adaptate nevoilor tale, cu Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Modelul Mercedes GLA este destinat unor călătorii lipsite de stres, chiar pe timp nefavorabil, noapte sau trasee dificile și necunoscute.

Conceptul Intelligent Drive te ajută să profiți din plin de timpul petrecut la volan, să transformi șofatul într-o experiență deosebită.

●Asistent activ pentru păstrarea distanței între autovehicule DISTRONIC

Acest sistem de siguranță este una din dotările foarte apreciate ale noului GLA. Util în deplasări complicate, circulație în coloană sau ambuteiaje, asistentul Distonic reglează automat distanța față de automobilul din față.

●Pachetul de asistență la rulare

Noul GLA este aproape de modul de rulare autonom, cu sisteme moderne de asistență care ajută conducătorul auto să adapteze mai facil viteza de deplasare, semnalează manevrele nedorite de schimbare a benzii sau eventuale coliziuni. În acest mod este redus riscul accidentelor iar deplasările sunt efectuate în deplină siguranță.

●Asistent activ la parcare

Asistentul activ pentru parcare PARKTRONIC identifică locul de parcare potrivit și te ajută inclusiv la manevrele dificile din locuri strâmte, evitând accidentele. Acest sistem de asistență modern ajută și la efectuarea corectă a virajelor, iar în cazul vehiculelor cu cutie de viteze automată, este util pentru controlul accelerării sau al frânării.

Mercedes GLE AMG

Sistemele de asistență concepute pentru noul model Mercedes GLE AMG sunt apreciate de șoferi datorită ușurinței cu care poți conduce, indiferent de experiență.

Atunci când tehnologia modernă este la dispoziția ta, orice manevră complicată devine mult mai simplă iar șofatul este relaxant.

● Asistență pentru manevrarea remorcii

Este foarte util să fii ajutat în cazul manevrelor atunci când tractezi o remorcă. Indiferent de câtă experiență ai la volan, un plus de siguranță nu strică niciodată. Asistența pentru manevrarea remorcii face posibile toate mișcările complicate, inclusiv în marșarier sau în cazul unor unghiuri dificile și vizibilitate redusă.

● Pachet parcare cu cameră video de 360°

Serviciu optim de asistență la parcare te ajută să manevrezi eficient și rapid autovehiculul, grație camerei video de 360°. Vei putea găsi cu mai multă ușurință locul ideal de parcare, dar vei efectua cu siguranță și precizie cele mai delicate manevre de parcare. Ca urmare a vizibilității panoramice din noul GLE, autoturismul poate parca neasistat aproape singur, este ușor de urmărit manevra doar privind imaginea camerei video.

● Cameră video pentru marșarier

Camera video pentru marșarier este montată pentru un plus de vizibilitate în timpul manevrelor. Display-ul Media afișează ceea ce se află în spatele autovehiculului, sub formă de imagine live. La deplasarea cu spatele, sistemul cu cameră video ajută la parcarea cu precizie și la manevrele complicate

● Asistent adaptiv pentru faza lungă

Asistența adaptativă oferă avantajul unei raze de acțiune extinse a farurilor. Atunci când asistentul adaptiv pentru faza lungă nu detectează vehicule care circulă în față sau din sens opus, se va comuta automat luminozitatea la faza lungă. Siguranța pe șosea în perioada nopții este asigurată iar șofatul e mult mai relaxant.