Laptele și produsele lactate sunt furnizori de calciu, fosfor, magneziu si proteine ​​care sunt esențiali pentru miklcreșterea sănătoasă a oaselor și dezvoltare. Consumul adecvat de lapte și produse lactate din copilărie și de-a lungul vietii poate ajuta pentru a face oasele puternice si a le proteja impotriva bolilor, cum ar fi osteoporoza (o tulburare debilitante, oase fragile), mai tarziu in viata. Cantitățile de calciu și fosfor în lapte și produsele lactate sunt, de asemenea, benefice pentru dezvoltarea și menținerea dinților sănătoși.

Studiile au sugerat ca laptele de asemenea, reduce efectele alimentelor cariogene pe dinti atunci cand sunt consumate impreuna cu ei in dieta. Un număr tot mai mare de studii sugerează că 3 portii de produse lactate în fiecare zi, împreună cu 5 portii de fructe si legume, ca parte a unei diete sărace în sare,  poate reduce tensiunea arteriala la adulti si copii.

Mai multe studii au legat consumul de lapte și produsele lactate de un risc redus de boli cardiovasculare . Un studiu recent de la oameni din Tara Galilor a constatat ca cei care au baut cel mai mult lapte a avut mai putine atacuri de cord decat cei care au avut putin sau deloc lapte in dieta lor . Această legătură poate fi din cauza mai multor factori în lapte , dar studiile epidemiologice au aratat ca dozele mai mari de calciu , în special, sunt legate de un risc redus de boli cardiovasculare . Mai exact , studiile au arătat că aportul ridicat de calciu ar putea reduce nivelul ridicat de colesterol rău din sânge , și crește nivelurile scazute de colesterol bun ambele din care sunt cunoscute factori de risc pentru boli cardiovasculare .

Contrar credintei populare , cercetarile au aratat ca persoanele care consuma lapte și produse lactate sunt susceptibile de a fi mai slabe decat cele care nu o fac .Există dovezi considerabile care să sugereze că laptele are un efect protector asupra riscului de cancer la san. În scopul de a rămâne hidratați în mod adecvat , se recomandă ca ne consuma 6-8 pahare de lichid în fiecare zi . Dacă vom deveni deshidratati aceasta poate duce la lipsa de concentrare. Laptele este o alegere excelentă de fluid , deoarece nu numai că re – hidrateazaorganismul , dar oferă o serie de nutrienți benefici și protejează dinții , în același timp !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here