Raportul dvs. de credit contine toate informatiile importante privind istoricul dvs. de credit. Daca intentionati sa solicitati un imprumut, continutul acestuia poate face sau rupe intelegerea.

Desi multi cunosc semnificatia unui raport bun de credit, majoritatea oamenilor aproape intotdeauna nu reusesc sa-l verifice. Din cauza vietii noastre aglomerate si agitate, un raport de credit este adesea ultimul lucru care ne trece prin minte. La urma urmei, nu face parte din acele cifre „in fata ta” precum soldul cardului tau de credit sau contul tau curent.

Consecinta

Neverificarea raportului dvs. de credit poate duce la probleme si alte inconveniente. Prin urmare, a fi la curent cu acest lucru va poate salva de probleme nedorite. Verificarea regulata a raportului de credit va poate ajuta, de asemenea, sa va asigurati un loc de munca, sa economisiti bani pe asigurare si sa va ajutati sa cumparati o casa in cazul in care planuiti sa aveti una.

Deci, cand a fost ultima data cand ti-ai verificat raportul de credit?

Daca a trecut deja mai mult de un an, atunci trebuie sa comandati unul acum. Verificarea acestuia la fiecare cativa ani sau fara a va verifica raportul de credit este o practica proasta. Trebuie sa va verificati in mod regulat raportul de credit.

Iata motivele pentru care:

Va va informa situatia actuala a creditului dvs

Scorul de credit este un aspect vital pentru sanatatea dumneavoastra financiara generala. Ca atare, neacordarea de atentie poate fi daunatoare.

Indiferent daca este rau sau bun, trebuie sa fii constient de unde se afla raportul tau de credit decat sa nu ai idee deloc. Este adevarat, mai ales daca intentionati sa obtineti un imprumut.

Daca aveti un raport de credit bun, va puteti concentra pe mentinerea acestuia. Daca este rau, exista pasi pe care ii puteti lua pentru a o imbunatati.

Iti va mentine raportul de credit in stare buna

Pur si simplu nu poti sta si nu faci nimic in timp ce raportul tau de credit scade. Dar nici macar nu ati sti ca exista o problema daca nu o verificati de la inceput.

Va fi imposibil sa va pregatiti raportul de credit in cateva zile, mai ales daca aveti o cerere in curs de aparitie. Va dura luni, chiar ani, pentru a stabili un istoric bun de credit.

Acestea fiind spuse, asigurati-va ca va monitorizati raportul de credit. Va va permite sa aveti controlul asupra creditului dvs.

Se va asigura ca informatiile dvs. de credit sunt corecte

O verificare regulata a raportului de credit poate asigura acuratetea informatiilor dvs. de credit. Va va ajuta sa evaluati raportul de credit si sa identificati posibile inexactitati.

De exemplu, daca raportul dvs. de credit este mai mic decat ceea ce v-ati asteptat, ar putea fi un indiciu ca raportul dvs. de credit are erori. Daca da, trebuie sa discutati cu birourile de credit.

Va ofera rezultate posibile pentru cererea dvs. de imprumut

Este esential sa cunoasteti starea de sanatate a raportului dvs. de credit atunci cand solicitati un imprumut. Platformele de creditare il vor evalua pentru a va evalua calificarea.

Daca nu va verificati raportul inainte de a solicita imprumutul, s-ar putea sa fiti orbit de conditiile sau refuzurile care sunt mai putin favorabile decat asteptarile dvs. Dar, daca stii unde se afla creditul tau, te va stabili pentru rezultatele posibile, chiar si cele nedorite.

Va oferi informatii despre actiunile bune si rele pentru raportul dvs. de credit

Puteti spune cum actiunile dvs. financiare va afecteaza creditul doar prin monitorizarea raportului dvs. de credit.

De exemplu, veti vedea cum deschiderea unui nou card de credit sau cum va va afecta creditul achitarea unui sold. Veti sti ce sa faceti inainte de o cerere majora de imprumut, odata ce stiti cum anumite actiuni va pot afecta raportul de credit.

Va va ajuta sa raspundeti la schimbari

Un alt avantaj al verificarii raportului dvs. de credit este ca va anunta imediat despre modificarile raportului dvs. de credit.

In cazul in care raportul dvs. de credit scade, puteti utiliza informatiile din raportul dvs. de credit pentru a afla ce a cauzat schimbarea. Apoi puteti lua masuri pentru a va recupera punctele de credit pierdute.

Va anunta pentru posibile oferte de card de credit

Veti avea sanse mai mari sa va calificati pentru carduri de credit cu rate ale dobanzii, termeni, recompense sau alte avantaje mai bune odata ce raportul dvs. de credit se imbunatateste. De asemenea, puteti utiliza un raport de credit sanatos ca o afacere pentru a solicita emitentilor actuali de carduri de credit sa va minimizeze ratele dobanzilor.

Daca emitentul cardului de credit nu este de acord sa va reduca rata dobanzii, puteti solicita un card de credit cu transfer de sold de 0%. Un raport de credit mai sanatos va va creste probabilitatea de a va califica.

Cat de des ar trebui sa va monitorizati raportul de credit?

Modificarile in raportul dvs. de credit depind in mare masura de cat de des se schimba informatiile raportului dvs. de credit.

Exista platforme online pe care le puteti folosi pentru a verifica daca exista actualizari in raportul dvs. de credit. De exemplu, verificarea mai des a raportului de credit va va ajuta sa fiti pregatit in cazul in care intentionati sa cumparati o masina sau o casa in curand. In caz contrar, monitorizarea lunara sau semestriala va fi suficienta.

Retineti ca raportul dvs. de credit este o reflectare a informatiilor pentru o anumita cronologie. Pentru a-l schimba, trebuie sa modificati si informatiile existente pe raportul de credit, cu o buna plata si obiceiuri de cheltuieli.

Furnizorii de raporturi de credit va vor oferi detalii despre factorii care va afecteaza raportul de credit. Il poti folosi pentru a-ti da seama ce sa faci pentru a-ti imbunatati raportul.

Este important sa examinati fiecare linie de informatii gasite in raportul dvs. de credit. Asigurati-va ca starile de plata si soldurile contului sunt corecte. Nu poti fi niciodata prea informat sau prea atent cand vine vorba de profilul tau de credit. Acestea fiind spuse, verificati-va raportul de credit cel putin o data sau de doua ori pe an.