Cine sunt eu? Care este rostul meu in aceasta lume? In ce fel pot face diferenta fata de altii? Iata cateva intrebari pe care fiecare persoana si le pune intr-un moment sau altul.

Omul nu e o fiinta solitara decat din nevoie sau pentru perioade mici de timp. Orice adolescent, oricat de singuratic ar fi, va cauta, de fapt, un grup in care sa se simta confortabil. Cu cat mai izolat se simte in mediile sociale din care face parte, cu atat mai mult va simti nevoia unui loc in care sa fie inteles. Cu alte cuvinte, cu cat izolam mai mult o persoana, cu atat mai mult ea va merge intr-o directie gresita, aderand la grupuri care au ca valori autodistrugerea sau distrugerea celorlalti, lipsa nevoii de a se responsabiliza social, lipsa nevoii de a participa la lumea sociala.

Nevoia de apartenenta. Prin natura fiintei noastre, noi suntem persoane sociale. Ceea ce inseamna ca ne definim prin raportare la grupul din care facem parte. In afara grupului mare, al populatiei Pamantului, simtim nevoia unei comunitati mai restranse, care sa aiba aceleasi valori ca si noi.

Sentimentul valorilor impartasite. Pe ce criterii iti alegi prietenii cei mai buni? De cele mai multe ori, pentru ca vorbiti aceeasi “limba”: va plac aceleasi magazine, va displac aceeasi colegi de clasa, mergeti in locuri in care va simtiti bine cu totii, va doriti cam aceleasi lucruri de la viata.

Sentimentul de solidaritate. De multe ori se spune despre aceste persoane cu sunt teribiliste, ca vor sa fie altfel. De cele mai multe ori, ei nu vor acest lucru mai mult decat o alta persoana. Sau chiar dimpotriva. Poate au incercat mult timp sa nu para astfel, pentru ca de cele mai multe ori au incercat sa fie ca voi, dar nu au fost primiti sau acceptati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here