Cat de des inchizi telefonul mobil? N-ai facut-o de zile intregi? Saptamani?… Nu-l stingi niciodata?!

Multi dintre noi facem greseala de a mentine telefoanele mobile pornite zi si noapte, indiferent daca le folosim sau nu. Dar trebuie sa stiti ca a lasa telefonul in modul avion sau a elimina datele nu este acelasi lucru cu a-l opri.

Daca sunteti unul dintre cei care traiesc lipiti de un smartphone care trimite si primeste date toata ziua, ar trebui sa stiti ce se poate intampla daca nu va opriti niciodata mobilul.

De ce trebuie sa opriti mobilul?

Stiati ca un Android are doar o medie intre 300 si 500 de incarcari complete inainte ca bateria sa inceapa sa dea probleme sau sa nu mai tina incarcata? Prin urmare, cel mai puternic motiv care raspunde la ceea ce se poate intampla daca nu va opriti niciodata mobilul este deteriorarea bateriei.

Expertii in telefonie sugereaza ca oprirea smartphone-ului poate ajuta la conservarea duratei de viata a bateriei pentru mai mult timp. Mai mult, nu are rost sa-l stingi timp de o ora sau pur si simplu sa-l repornesti din cand in cand, beneficiile pe termen lung asupra bateriei se vad doar daca inchizi telefonul pentru cateva ore sau peste noapte.

Dar, nu face greseala de a-l lasa oprit si conectat la retea pentru ca in acest fel va functiona si bateria si, in timp, vei putea vedea cum dureaza incarcarea ceva mai putin in fiecare zi.

Daca, noaptea, mobilul este oprit si nu este conectat la retea, nu numai ca vei conserva energia de care dispune, dar vei prelungi si durata de viata utila a bateriei.

Va amintiti acele telefoane a caror baterie a tinut cateva zile? Da, erau intr-adevar telefoane mobile, nu smartphone-uri. Odata cu venirea acestora din urma, capacitatea bateriei a fost redusa, deoarece au efectuat sarcini nesfarsite in prim-plan si in fundal care au ajuns cu bateria in scurt timp. Desi este adevarat ca in ultimii ani bateriile ofera din ce in ce mai multa autonomie, daca nu ai grija corespunzatoare de ea, vei trece de la incarcarea mobilului in fiecare zi si jumatate la a face acest lucru la fiecare 12 ore sau mai putin.

Prin urmare, daca va intrebati ce se poate intampla daca nu va opriti niciodata mobilul, raspunsul este clar si direct: veti incarca bateria.

Alte beneficii ale opririi telefonului mobil

Sistemul va functiona mai bine

Cand nu opriti telefonul si aveti, de asemenea, multe aplicatii care ruleaza, telefonul se poate supraincalzi si, prin urmare, functionarea smartphone-ului nu va fi adecvata. Cand opriti telefonul pentru cateva ore, sistemul reporneste, adica porneste de la zero si programele ruleaza din nou corect. In plus, veti elibera memoria RAM si resursele telefonului.

Iti va imbunatati concentrarea

Daca inchideti mobilul in fiecare zi, nu numai ca veti mentine bateria intr-o stare mai buna si veti reusi sa impiedicati sa absoarba sarcina ca prin farmec, veti castiga si capacitatea de lucru a… dvs.!

Da, oprirea telefonului pentru cateva ore iti va permite sa iesi din acel multitasking constant si din valtoarea pe care o intretii atunci cand ai smartphone-ul in mana. Uita-te la Facebook, raspunde la un WhatsApp, suna un prieten, vezi cate aprecieri ai pe Instagram si incepe iar si iar pentru ore intregi.

Mai multe studii au aratat ca folosirea smartphone-ului ne afecteaza capacitatea de concentrare si atentie, asa ca daca vrei cu adevarat sa fii productiv, inchide-ti mobilul si concentreaza-te pe indeplinirea optima a acestei sarcini. Iti vei da o pauza creierului tau si acesta iti va multumi.

Iti va imbunatati eficienta la locul de munca

Un grup de cercetatori de la Universitatea Nottingham Trent din Regatul Unit si-a propus sa afle cat timp petrecem in fiecare zi cu telefonul mobil in mana, indeplinind diferite sarcini cu acesta. Vei fi surprins de rezultat pentru ca sunt… 5 ore! Prin urmare, este sigur ca, daca compania dumneavoastra nu interzice accesul la telefonul mobil, veti petrece mai mult timp decat este convenabil privindu-va telefonul. Ce se intampla in acest caz este ca va fortati sa parasiti sarcina pe care o faceti din nou si din nou pentru a vedea daca ati scapat vreun mesaj sau ati mai primit aprecieri, asa ca reluarea sarcinii va fi mai dificila si va va pierde eficienta. lucrare finala.

Vei dormi mai bine

Daca aveti mobilul pe noptiera vibrand sau scot sunete cu fiecare e-mail nou pe care il primiti sau cu fiecare actiune noua pe retelele de socializare, va va reduce capacitatea de odihna

Cat de des ar trebui sa-mi inchid mobilul?

Nu este necesar sa il opriti in fiecare zi, telefonul este pregatit sa functioneze optim cateva zile fara a fi nevoie sa se odihneasca.

Dar, pentru a mentine starea de sanatate a bateriei si a sistemului de operare, asa cum am vazut, trebuie sa il opriti cel putin doua zile pe saptamana timp de cateva ore sau peste noapte .

Desigur, in noptile in care nu il stingi, pentru a-ti garanta odihna, este de preferat sa lasi telefonul in modul noapte, pentru ca iluminarea lui sa nu te deranjeze si sa activezi si modul avion sau sa elimini datele, deci ca telefonul nu te trezeste.bum de mesaje noi.

In cazul in care nu ai acasa un telefon fix si preferi sa il tii aprins noaptea in caz ca cineva trebuie sa te contacteze, nu-l lasa langa tine pe noptiera ci in alta camera.