Ca sa-si indeplineasca sarcina de protectie, pielea are nevoie de oxigen. Descopera-i efectele miraculoase. Esential si indispensabil, oxigenul este sursa vitala de energie. La nivelul pielii, el atinge nivelul optim in jurul varstei de 20 de ani.

Ulterior se diminueaza cu 25% dupa 30 de ani si cu 40% dupa varsta de 40 de ani, din cauza procesului de imbatranire. Stratul celular al epidermei are astfel nevoie de o sursa permanenta de oxigen pentru a intarzia efectele varstei asupra tenului. Totodata, oxigenul este responsabil cu mentinerea vitalitatii si elasticitatea pielii. El face ca aceasta sa straluceasca, ofera energie si, in plus, este un factor important in lupta cu stresul si migrenele.

Secretele lui O2

Cindy Crawford, Uma Thurman sau Madonna sunt doar cateva dintre celebritatile care au descoperit de ceva timp efectele magice ale oxigenului si folosesc produse cosmetice care il contin. Si, tinand cont ca un om nu poate supravietui fara oxigen mai mult de trei minute, este important sa nu ne lipseasca nici din rutina zilnica. Folosind cu regularitate produse cosmetice care il contin, s-a dovedit ca celulele pielii au o capacitate mult mai mare de regenerare. In plus, aceasta accelereaza procesul de recuperare care intarzie formarea ridurilor si stabileste nivelul optim de hidratare.

Cum functioneaza
Dermul raspunde de producerea ingredientelor de hranire a tenului. El confera elasticitate si ajuta la transmiterea oxigenului in piele. Odata cu inaintarea in varsta, aceasta se subtiaza si se sensibilizeaza, legatura dintre derm si epiderm devenind mult mai fragila, functiile acestora reducandu-se. folosirea constanta a cremelor si lotiunilor care contin ingredientul vietii va face ca pielea sa-si mentina functiile optime mai mult timp.

8% este cantitatea de oxigen care o poate inspira din aer un om care practica sport; toti ceilalti “savureaza” doar 3%. ¾ litri de aer primeste fiecare plaman la o inspirare. Tinand seama ca respiram de aproximativ 28000 de ori pe zi, inhalam 21000 de litri de aer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here