eeeeeeee44artMotto
“ Iubirea?… Da… E doar un vis
indepartat, … prea indepartat,
un vis frumos, chiar prea frumos
sa poata fi adevarat…”
Pompilia Stoian – Prieten drag

Se spune ca nu-ti poti cladi fericirea peste nefericirea altcuiva. Se spune ca ai nevoie de binecuvantarea parintilor atunci cand pornesti la anevoiosul drum al casniciei.

As fi vrut sa pot contrazice toate aceste teorii. Dar nu pot.

Am iubit in nestire si am sperat in zadar ca sentimentele imi vor fi, candva, intoarse. Si cred ca as fi putut trai doar sperand… Dar EA a vrut altceva.

Cum a inceput totul intre noi ? Pentru mine a fost dragoste la prima vedere si mi-am dorit sa cred ca eu sunt The Right Man, dar de fapt m-a ales dintr-un singur motiv: sa-si demonstreze EI ca poate cuceri un barbat si ca-l poate aduce pana la a nu mai vrea altceva decat pe EA. Am fost primul dintr-un lung sir care am corespuns. Imi zicea cateodata, zambind: nu conteaza cine e PRIMUL, conteaza cine e ULTIMUL! M-am multumit cu acest statut, desi PRIMUL a fost o prezenta cvasipermanenta in viata noastra de cuplu, iar PENULTIMUL facuse o „greseala” pe care nu am inteles-o atunci: avusese un moment de ezitare intre o relatie cu EA si o relatie cu o alta. Eu, „ULTIMUL”… nu am ezitat!

Timp de sapte ani i-am hranit orgoliul si vanitatea

Timp de sapte ani i-am hranit orgoliul si vanitatea, transformandu-ma treptat intr-un om care atunci cand nu era „in limba” dupa EA, avea nevoie de momente de repaus pentru a-si reface fortele. Probabil aceste momente ii indicau EI simbolul de “Full Battery”, deci momentul de a trece la un nou atac.

Acum trei ani s-a aruncat prea sus : aratos, cu bani si cu chef de distractie. Nu pot decat sa banuiesc de ce relatia lor nu a durat decat vreo trei saptamani… Iar eu am devenit din nou necesar : pentru a strange cioburile imaginii de femeie fatala si de a o face din nou sa se vada prin ochii mei drept femeia pe care un barbat o poate iubi neconditionat. Nu realizam atunci, ceva se sparsese si in mine, dar eu ma bucuram doar ca aveam din nou sansa de a poza in „Familia fericita pe faleza”. In spate se vedea marea, nisipul si soarele , iar noi ne tineam de mana…, dar in poza nu se vedea ca la poalele falezei era un morman de gunoaie…

Ii gaseam scuze pentru ca avusese o aventura

Cu cat ne departam de acel moment, cu atat eu gaseam mai multe scuze pentru care EA avusese o aventura: criza varstei de 30 de ani, criza proaspetei mamici, criza financiara a unei tinere familii in Romania, criza psihologica a Romaniei post-post-decembriste… Iar zilele treceau, mai vesele sau mai triste, toate incheiate cu un bilant nocturn in fum de tigara. Lipsea ceva din discutiile noastre, iar acel ceva a devenit la un moment dat apasator: planurile de viitor! Am intrebat-o odata, raspunsul fiind “Nu stiu ce sa zic….”. Poate ar fi trebuit sa inteleg atunci si sa incetez sa mai sper ceva, orice. Dar am continuat sa fiu omul de care era nevoie pentru ca EA sa fie ceea ce-si dorea…

…pana cand discutiile zilnice au incetat, fiind inlocuite de monologurile mele apasatoare, cufundate intr-o aura de “deja-vu”, iesirile EI nocturne si zvonurile altora la colt de strada. Cel mai greu de infruntat a fost privirea intrebatoare a copilului, caruia o buna prietena m-a invatat sa-i spun ca nu mami si tati se despart, ci doar “actorii” care “interpreteaza” aceste “roluri”. Aparent, suporta bine situatia, desi inca impartim toti trei acelasi spatiu locativ.

Nici primul, nici ultimul

Cat despre EL, nu e nici PRIMUL, nici PENULTIMUL, as zice ca e o noua victima, ar putea deveni ULTIMUL. Departe de a avea calitatile necesare pentru a cuceri o femeie prin simpla prezenta, se bazeaza pe lipiciul pe care ti-l poate da un portofel plin, o alta masina in fiecare saptamana, o frunte fara riduri si o lipsa acuta a notiunii de “program de lucru”. De ce il vrea EA? Presupunand ca nu m-a mintit, are niste calitati (altele decat financiare)! Intrebarea e de ce vrea EL o femeie de 30 de ani, maritata, mama, care probabil nu minte mai frumos ca o pustoaica de 18 ani cat de mult il iubeste. Divortul dureaza ceva mai mult ca in cazul Mihaela Radulescu, lucru care se pare ca nu incurca in niciun fel povestea lor de dragoste.

Iar eu, trec pe rand de la speranta la deznadejde, de la depresii la optimism, de la lacrimi la stari de calm relativ, dar in orice clipa realizez ca nu am ce sa-mi reprosez : nu am fost perfect, dar nu am gresit! Am facut tot ce mi-a stat in putinta pentru binele relatiei noastre, chiar daca asta a insemnat de multe ori atingerea si chiar depasirea propriilor limite. Si din nou trebuie sa ma multumesc cu un statut descris de EA: „esti baiat bun, dar daca nu merge…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here