Prima întâlnire reprezintă pentru fiecare îndrăgostit o grea încercare. Fiecare dintre „parteneri” trebuie să fie foarte atenţi la absolut orice gest, orice cuvânt pe care îl zic, dar mai ales la ţinuta şi înfăţişarea pe care o adoptă. La prima lor conversaţie, cei doi se concentrează asupra lucrurilor minprimele-intalniriore, lipsite de importanţă, precum numele, unde locuieşte, cu ce se ocupă, vremea – discuţie banală. Oricum, acest schimb de banalităţi permite continuarea observaţiilor şi a analizei referitoare la un întreg domeniu nou de informaţii – tonul vocii, ritmul de vorbire, accentul, folosirea vocabularului şi modul de gândire. Trebuie să mai fie atenţi în tot aceste timp la limbajul trupului care îi pot da de gol în orice moment.

Cei doi îndrăgostiţi se află în punctul în care pot învăţa mult unul despre celălalt – opinii, distracţii preferate, hobby-uri, speranţe şi visuri de viitor. Un cuplu ar trebui să petreacă sute de ore la acest nivel. In această fază, cei doi învaţă dacă sunt compatibili şi dacă relaţia lor trebuie să continue. Pe de altă parte, ei trebuie să fie cu atenţia ridicată la un înalt nivel deoarece foarte multe persoane oferă interlocutorului sau interlocutoarei multe informaţii frumoase, dar care sunt pline de falsităţi. Mulţi prezintă o imagine de persoană plină de virtuţi şi de calităţi, numai pentru a plăcea interlocutorului. O parte dintre cei care procedează în acest fel nu o fac cu intenţie maliţioasă, ci numai pentru că le este frică de faptul că adevărata personalitate a lor nu va fi pe placul celeilalte persoane.

Aceşti primi trei paşi sunt adesea parcurşi foarte rapid de către bărbat şi femeie şi noi avem tendinţa de a nu le acorda prea mare importanţă. Dar multe legături se destramă din cauza ignorării acestor trei paşi şi multe legături se construiesc în inocenţă, în astfel de împrejurări. Atunci când comparăm aceste din urmă legături cu ceea ce se întâmplă în relaţiile deteriorate, paşii aceştia capătă mai multă importanţă. Majoritatea persoanelor care se află într-o relaţie longevivă, bazată pe dragoste şi sentimente puternice şi curate, preţuiesc enorm de mult acele momente de „îndrăgostire” şi întâlnirile de dinainte de a deveni un cuplu. Pentru ei, acelea sunt magice, lipsite de echivalent. Din păcate, acea atmosferă magică a descoperirii celuilalt s-a cufundat în uitare. Mai mult decât atât, între cei doi există foarte puţină comunicare. Tot ceea ce rămâne sunt episoadele de dragoste fizică, în care două trupuri se întâlnesc, fără nici o satisfacţie emoţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here