Problemele sunt de fapt solutii!42-16640044

Oricat de greu vi s-ar parea asta, adevarul acestei afirmatii e cat se poate de vizibil! De fapt, trebuie sa pornim de la definitia si acceptiunea noastra privind conceptul de problema. Este privita ca un obstacol, ca generator de nelinisti, insomnie, palpitatii, angoase, ca partea negativa si frustranta a vietii. Problemele pot fi de orice natura: sexuala, de cariera, sentimentala, relationare, integrare sociala, de religie etc. Viata e complexa si fiecare dintre noi se confrunta cu diverse dificultati.
Insa, nu trebuie sa stapanim o strategie diabolica pentru a le inlatura din viata noastra, sa devenim maestre in arta rezolvarii si alungarii oricarui norisor cenusiu aparut, nu trebuie sa ne facem un scop in a dizolva orice problema. Orice am face, ele tot vor exista, iar noi nu vom reusi decat sa ne consumam inutil energia.
Din experienta mai multor femei, am dedus pentru voi cativa pasi de a transforma problemele in solutii:
– inainte de a va panica privind problema ivita, inspirati de cateva ori puternic, astfel sangele venit in cantitate mai mare in creier, il va ajuta sa se oxigeneze si sa „lucreze” mai bine.
– incercati sa inlaturati pe cat posibil orice factor de stres: in dormitor singura, pe terasa, oriunde va simtiti bine, stati si reflectati la problema avuta.
– pentru a nu va crea un colaps in minte, incercati sa nu mai analizati problema in sine, ci sa va construiti cai de iesire din aceasta dificultate. De exempplu, nu mai aveti bani si trebuie urgent sa platiti rata la banca. Nu incercati sa va focalizati atentia inspre rata de la banca, ci straduiti-va sa gasiti cat mai multe metode de a obtine banii de care aveti nevoie. Treceti intr-o lista imaginara sau nu, pe oricine va poate ajuta: prieteni, familie, vechii imprumuturi, alte economii puse pentru altceva, dar care nu sunt atat de urgente.
– incercati sa nu vedeti problema ca un intreg, ci analizati-o pe bucatele. Astfel veti depasi pragul de spaima, de genul: ”Problema asta e imensa!”
– nu va lamentati. Cu siguranta, de multe ori, in loc sa gasiti solutii la probleme, ati inceput sa va ganditi de ce fi sa intampla numai voua, ca nimeni niciodata nu a mai fost in situatia asta.
– Incercati sa ganditi pozitiv si optimist. Transformati culorile gri intr-unele mai calde, cu tenta de roz!
– Impartasiti problemele voastre si celorlalti! Veti observa ca nu sunteti singurele care se confrunta cu astfel de probleme. In plus, veti observa ca o problema spusa cuiva e ca si pe jumatate rezolvata. Va veti simti mult mai bine si mai pregatit sa faceti fata ei, cu cei dragi alaturi.
– Nu amplificati inutil intensitatea si amploarea problemei. Putina logica si rationalitate sunt binevenite in acest caz.
– Nu intrerupeti comunicarea cu partenerul. Iar daca acesta este samburele problemei, atunci lucrurile nu trebuie tratate cu tacere. Intr-adevar ca indiferenta doare, dar si tacerea indelungata creaza discontinuitati in cuplu. Fiti deschise si flexibile, acceptati-i punctul de vedere, sustineti-l pe al vostru.
Cu aceste sfaturi, sper ca veti putea fiecare dintre voi sa va depasiti probleme cotidiene si, mai mult, sa le transformati in solutii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here