Daca esti diabetica, trebuie neaparat sa urmezi un regim alimentar. Cu siguranta medicul te-a avertizat asupra acestui lucru, si ti-a si dat cateva sfaturi importante.

Pentru a-ti usura viata in caz ca inca nu Regulile de baza ale persoanei cu diabetti-ai dat seama despre ce e vorba, iata cele 3 reguli de aur ce trebuie retinute!

1. Salate la fiecare masa

Incepe-ti fiecare masa cu un bol mare cu salata, cruditati si legume. Acestea iti umplu stomacul, incetinesc digestia, scad picurile hiperglicemice si limiteaza senzatia de foame.

2. Fainoase putine

Mananca fie fainoase (paste, orez…), fie paine, dar nu le combina pe amandoua la aceeasi masa, caci si fainoasele si painea contin glucide.

3. Alege-ti proteinele

Mananca fie carne, fie branza, dar nu le combina la aceeasi masa, caci aceste categorii alimentare contin proteine si grasimi animale de care nu e bine sa abuzezi!

La aceste 3 reguli se adauga una generala, pentru a evita variatiile glicemice: ia mese regulate si nu rontai aiurea intre mese.

Nu uita: aceste reguli alimentare trebuie sa se inscrie intr-un plan sanatos de viata, care ar trebui sa mai cuprinda si lupta contra kilogramelor in plus si practicarea regulata a unei activitati fizice.

Cel mai bun mod de a verifica daca igiena ta de viata este favorabila controlarii diabetului este supravegherea nivelului glicemiei. Astfel vei sti daca obiceiurile tale alimentare sunt corecte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here