rodia beneficii

Rodia este un fruct originar din Iran, care, pe langa faptul ca este delicios, contine o multime de principii nutritive ce ajuta la mentinerea unei sanatati optime. Rodiile sunt considerate fructele cu cea mai mare concentratie de antioxidanti, fapt ce le transforma intr-o veritabila arma impotriva cancerului, a nivelului crescut de colesterol si chiar a disfunctiilor erectile.

Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. In mod natural, rodia creste in zone ca Afganistan, Pakistan, Iran, Himalaya, nordul Indiei, dar se cultiva si in zonele mediteraneeana, caucaziana, Spania,  Asia, Malayezia , Arizona, California etc.

Potrivit studiilor, aceste fructe-minune ţin la distanţă bolile de inimă, ne scapă de stres şi previn îmbătrânirea. Iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să mănânci rodii:

– Este o sursa grozava de vitamine si minerale. Rodia contine vitamina A, vitamina B5, vitamina C si E, vitamina K, acid folic, dar si minerale importante pentru organism precum calciu, potasiu, magneziu, fier.

– Contribuie la detoxifierea si la eliminarea toxinelor din organism.

– Sunt recomandate in curele de slabire, deoarece contin putine calorii. 100 de grame de rodii contin 68 de calorii.

– Scad nivelul de colesterol rau din organism

– Sucul de rodii combate intarirea arterelor si bolile rezultate din acestea cum ar fi infarcturile si atacurile cardiace. De asemenea, limiteaza predispozitiile genetice spre intarirea arterelor.

– Proprietăţiile anti-inflamatorii ajută, de asemenea, la păstrarea unei circulaţii bune a sângelui, care ajută la dezvoltarea sănătoasă a bebeluşului. Totodată, conţinutul de potasiu din rodie, ajută la calmarea durerilor de picioare cu care se confruntă majoritatea femeilor însărcinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here