couple_arguing2RENUNTA LA O RELATIE „NESANATOASA”

Relatiile care te implinesc pot sa iti lumineze viata si sa te incurajeze la a creste si dezvolta legaturi stranse cu altii. Acest tip de relatii sunt pozitive si binevenite in viata ta si te vor face sa te simti bine, chiar daca au existat momente urate sau timpuri mai…grele. Daca insa, te complaci in relatii nesanatoase si periculoase, sa zic asa, exista o mare sansa sa-ti creezi o stare de negativism si sa ai perioade in care moralul sau increderea in sine sa fie la pamant. Trebuie sa inveti cum sa recunosti aceste legaturi „bolnavicioase” si sa lucrezi la curajul de a renunta la ele pentru starea ta psihica si cea de bine. Navigheaza pe teritorii optimiste si frumoasel uite cate strategii de a lasa in urma raul din relatii.

STABILESTE LEGATURI DE BUN AUGUR

Fiecare persoana implicata intr-o relatie amoroasa are anumite responsabilitati fata de partener, iar cand sunt satisfacute si respectate, se creeaza o armonie. Intrecerea limitelor sau ignorarea nevoilor partenerului sunt semne clare ca nivelul de respect este scazut. Constientizeaza ca lucrurile acestea se intampla si ceea ce se incalca in relatiile de acest gen transforma intr-o prioritate in relatiile viitoare.

VERIFICA-TI RESPECTUL DE SINE

Daca esti blocata intr-o relatie in care stii ca partenerul te insala, este timpul sa te gandesti serios la standardele tale proprii. Le-ai coborat prea tare? Trebuie sa te intrebi: ce anume te face sa stai cu cineva si sa te imparti, daca stii ca te va minti si insela? Verifica-ti respectul de sine de doua ori ca sa te asiguri ca nu ramai cu cineva care nu te merita.

FII ATENTA LA RELATIILE MANIPULATOARE SAU ABUZIVE

Esti intr-o relatie cu cineva unde promisiunile false, santajul emotional si nesiguranta sunt la ele acasa? Acestea sunt semne alea relatiilor abuzive si manipulatoare, relatii care, de cele mai multe ori, lasa pe cineva ranit. Vezi cum stai la capitolul comunicare: daca totul se transforma in furie si comentarii lipsite de respect, jigniri sau invective, ar fi timpul  sa-i dai drumul.

ESTI FERICITA?

Intreaba-te daca tu chiar esti fericita in preajma partenerului. Te simti implinita si respectata? Sau cauti mereu indicii ca esti apreciata? Daca nu te simti intr-o stare pozitiva si comfortabil in prezenta celeilalte persoane, atunci probabil nu este persoana perfecta pentru tine. Nu-ti irosi zilele doar pentru ca actuala relatie este sigura si stabila; lucreaza la curajul de a spune „pas” si ia-o de la capat pentru  a gasi fericirea cu cineva cu care te simti 100% tu insasi sau care tine sincer la tine.

TE IMPLICI PREA PUTIN IN RELATIE?

Multi oameni intampina dificultati in asumarea responsabilitatilor unei relatii; unele sunt exagerate pentru  ca se investeste prea mult timp si efort pentru a-l multumi pe celalalt, in timp ce altii joaca un rol pasiv si il lasa pe partener sa conduca relatia. Ambele scenarii sunt nesanatoase si vor crea conflicte la un moment dat. Priveste relatia dintr-o perspectiva obiectiva si decide daca este ceea ce iti doresti…daca nu, este timpul potrivit sa mergi mai departe.
Recunoasterea semnelor unei relatii nesanatoase este primul pass in a construi una mai buna si mai intensa, mai aproape de ceea ce iti doresti, chiar daca nu vei reusi din prima. Insista in a avea legaturi armonioase si in a renunta la cele care nu te multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here