aculight-color-therapy-rose-girlTerapia prin culori a fost folosita mii de ani pentru vindecari miraculoase. Ea este mai cunoscuta si ca cromo-terapie, bazata pe teoria ca fiecare culoare din spectru este incarcata cu energie electromagnetica ce vibreaza la diferite frecvente – si ca „intensitatea valului” corespunde unei emotii.

Suntem desenati in culorile de care este nevoie pentru a crea un balans al vietii. Scopul oricarei terapii este redobandirea acestui echilibru. Daca incercam sa cream mai multa relaxare in viata noastra, va trebui sa incepem prin a introduce principiile terapiei culorilor in programul zilnic; de la garderoba pana la decorarea unei camere, terapia prin culori ajusteaza nivelul de energie pozitiva in detrimentul celei negative.Terapia aceasta poate fi folosita ca parte din tehnicile medicinei alternative pentru a echilibra lipsurile corpului si mintii. Tehnicile cromo-terapiei implica intelegerea reactiilor persoanei la stress, si apoi alegerea culorilor care pot reduce sau neutraliza aspectele negative.

Legatura dintre culori si stari, sentimente, emotii

Poti apela la aceasta terapie pentru a-ti crea o stare de bine, sa te simti mai energica si mai puternica sau doar pentru a te relaxa. Poti incepe prin redecorarea biroului pentru o productivitate mai buna sau sa iti reevaluezi garderoba.

ROSU – Energie, curaj, vitalitate, putere
Poti sa alegi rosul pentru zilele in care nu ai energie sau ai o stare letargica. Culoarea rosie iti pune in miscare inima, imbunatateste increderea in sine si iti ofera mai multa energie.

GALBEN – Inteligenta, precautie, veselie
Galbenul poate fi folosit ca anti-depresiv si iti imbunatateste concentrarea, intelegerea, ajuta memoria. Daca ai o perioada grea de studiu intens a unor lucruri noi, invatatul si concentrarea mentala sunt optime intr-o incapere decorata in nuante de galben, in care pui si accentul pe obiectele galbene.

ALBASTRU – Relaxare, sanatate, intelepciune, inteligenta
Albastrul este o culoare calmanta, care poate reduce tensiunea si reduce nerabdarea, stressul. Are de-a face si cu o starea buna a sanatatii, creste abilitatile de comunicare si incurajeaza gandirea limpede.

VIOLET – inspiratie, creativitate, optimism debordant
Daca esti blocata sau vrei sa iti cresti nivelul de creativitate si inspiratia sa vina mai usor, violetul sau movul – cu toate nuantele lor – pot sa te ajute. Movul are legatura cu pacea, puterea sinelui, bunatatea si reduce stressul.

VERDE – echilibru, pace, liniste, dragoste
Verdele este o alta culoare calmanta care iti reduce starea de iritare sau stress si te ajuta sa te simti mult mai relaxata. Nuantele deschide de verde sunt energizante si te pot transpune in latura ta spirituala, in timp ce nuantele inchise incurajeaza armonia in spatiul tau, te conecteaza catre o stare „proaspata”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here