thirsty-lipsStiai ca femeile romane chiar faceau victime printre barbati, datorita sarutului lor? In timpul Imperiului roman, buzele erau colorate cu pigment de plumb, desi era toxic. In felul acesta, ele se alegeau si cu forme grave de intoxicatie, in ciuda placerii.

Rujul, obiectul ce nu lispeste din trusa de machiaj a femeilor, a fost supus unor schimbari de-a lungul timpului, de la aspect pana la culoare. Stim ca sunt rujuri mate, lucioase, cremoase, rezistente la transfer sau imbogatite cu vitamine si colagen. Aceste schimbari erau binevenite pentru femei, dar acum se ajunge si la estetician. De ce? Pai, nu toate femeile sunt multumite de forma sau conturul buzelor, iar rujul nu poate rezolva foarte usor acest aspect de volum si senzualitate. Efectele operatiilor sunt destul de impresionante: clientele se simt mai feminine, mai satisfacute de imaginea corporala, ceea ce le confera mai multa incredere de sine.
Indiferent daca sunt subtiri, groase, asimetrice, femeile isi doresc sa transmita anumite mesaje sexului opus. Astfel de indicatori comportamentali sunt tuguiatul buzelor si umezirea lor. In prezenta unui barbat, acesti indici semnaleaza disponibilitate (sexuala).

Culoarea rosie exprima momentele in care, prin excitatie, buzele sunt invadate de sange, se inrosesc si isi maresc volumul. Studiile au arata ca in general, o femeie care are buzele date cu ruj atrage mai mult atentia barbatilor. Poti improviza culoarea buzelor cu ajutorul rujului, pentru ca simpla colorare iti ridica moralul si iti schimba trasaturile fetei.

Pentru buzele subtiri, se recomanda rujurile de culori deschise; pentru buze groase, culorile inchise; pe timp de zi merg cele deschise, pe timp de seara, sunt recomandate cele inchise la culoare – in ton cu machiajul.

Dar se intampla uneori ca buzele sa nu fie proportionate, una dintre ele fiind mai groasa sau mai subtire. Corectia cu ajutorul conturului de buze sau al rujului nu rezista mai mult de 2-3 ore. Asa ne trezim cu conturul care se intinde, cu rujul care ramane pe pahare sau cu buzele colorate inegal. Cu ajutorul unui contur de buze semipermanent, iregularitatile sunt usor ascunse. Forma conturului si nuanta finala sunt stabilite impreuna (esteticiana propune, tu decizi).

Ce este un contur de buze semipermanent? Este o tatuare cu pigmenti colorati care se introduc in straturile superioare ale epidermei (deci non-invazivi) si care raman in piele o perioada determinata (de obicei cativa ani). Deci daca la un eveniment mai special doresti o nuanta mai inchisa sau mai deschisa la buze poti sa folosesti orice culoare de ruj iar nuanta aleasa va fi o excelenta baza pentru machiaj.

Care sunt avantajele unui contur de buze semipermanent? Te salveaza de bani, iti aloca mai mult timp dimineata, si te scuteste de: urmele lasate pe pahare, conturul care se intinde, buzele colorate inegal, conturul cu greu de realizat dimineata, fardurile care iti dadeau bataie de cap la piscina, la fitness, la plaja, vara, iarna, la lucru, la petreceri, ziua sau noaptea! Iar daca tenul tau este sensibil, esti alergica la machiaje, esti tanara mamica, ai nevoie de o reconstructie cosmetica sau te-ai saturat pur si simplu sa te tot machiezi in fiecare zi, machiajul semipermanent este solutia ideala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here