round-face-shape-fergieDaca ai fost binecuvantata cu o fata rotunda, dar lunga, sa stii ca ai optiuni! Trebuie doar sa fii atenta la aplicarea machiajului, existand cateva secrete pentru a-ti crea un contur al fetei mai subtire.

Subtiaza-ti fata vizibil: fondul de ten si pudra.

Daca esti fana a fondului de ten, poti sa-ti conturezi fata cu doua nuante, una mia deschisa si una usor mai inchisa decat tonul natural al tenului. Aplica nuanta mai inchisa (un burete este cea mai buna „unealta”) in zonele pline, ca tamplele si linia maxilarului. Nuanta mai deschisa aplic-o sub ochi, pe nas si pe barbie si pe frunte. O pudra translucida peste fondul de ten il va fixa si nu va afecta culoarea. Foloseste o perie mare, deasa, pentru a aplica pudra necompacta deschisa; pudra pe baza de minerale este o buna achizitie care poate fi utilizata in mai multe sensuri: pentru a contura si netezi tonul pielii in acelasi timp. Vei fi uimita de efect: folosirea nuantelor mai inchise si deschise transforma forma fetei chiar sub ochii tai.

Machiajul ochilor si al sprancenelor

Sprancenele joaca un rol foarte important in redarea unei forme echilibrate a fetei. Trebuie sa te asiguri ca forma lor este proportionala cu restul trasaturilor: ochi, nas si buze. Sprancenele mari pe o structura faciala delicata vor parea coplesitoare, iar sprancenele subtiri pe o structura faciala mai puternica vor face fata sa para mai mare. Asigura-te, de asemenea, ca sprancenele nu sunt prea apropiate sau prea departate. Echilibrul si proportia sunt cheia.
O fata rotunda are nevoie de linii verticale pentru a parea ovala. Profesionistii recomanda ca sprancenele sa fie arcuite pentru fetele rotunde. Varful lor trebuie sa fie la 2/3 din lungimea sprancenei.

Cand aplici machiajul ochilor, aminteste-ti sa aplici nuante de culori si sa folosesti tus sau dermatograf, in exteriorul ochilor, pentru a-i face mai mari si mai lungi.

Blush-ul si bronzantul.

Pentru a face o fata plina si rotunda sa para mai lunga si mai subtire, foloseste un bronzant pentru contur. Folosind tot o pensula cu peri desi si mari, aplica-l in adanciturile din obraji (trage-ti obrajii, ca si cum ai face buzele ca de pestisor). Continua, imprastiind pudra pe pleoape, pe linia maxilarului si pe gat spre decolteu. Daca nu esti o fana a stralucirii bronzantelor pe care tind sa o dea, poti folosi pudra compacta intr-o nuanta mai inchisa decat cea normala.
Ar trebui sa eviti aplicarea blushului pe pometi; acest lucru poate face ca ei sa para mai rotunzi. Aplica culoarea in spatele pometilor, spre tample. Culori mai deschise, mai luminate, merg pe zone ca varful pometilor, osul obrajilor, osul sprancenlor, podul nasului (linia orizontala de la jumatatea lui) si colturile interioare ale ochilor. Este important sa te focusezi pe centrul fetei. Culorile luminoase sunt disponibile ca pudra, lichid sau crema, pentru a fi usor de aplicat. Fa o miscare de du-te-vino cand aplici blush-ul sau bronzantul, nu una circulara, care creeaza un look rotund.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here