essential oil in actionFiecare picatura de ulei esential contine anumiti componenti chimici terapeutici si o aroma volatica puternica. Uleiul este, pur si simplu, inima plantelor. Unele uleiuri pot ajuta la oxigenare, vindecare, hrani sau hidrata pielea. Avantajul lor uimitor in tratamentele terapeutice ale pielii este ca, in ciuda ingredientelor sintetice care raman pe suprafata pielii, uleiurile patrund dincolo de ele, in tesutul subcutanat.

Tine minte ca majoritatea uleiurilor esentiale nu trebuie folosite simple sau nediluate. Poti sa le diluezi in o baza uleioasa (migdale, avocado, jojoba, masline, soia etc) sau in apa (pentru bai). Mai jos sunt cateva uleiuri esentiale cu beneficii majore asupra pielii si sfaturi.

Ulei din seminte de morcov (Dacus Carota)
Uleiul esential din seminte de morcov are o culoare galben-portocalie si are o aroma usor condimentata-dulce. Contine mult beta-caroten, si de aceea hraneste intensiv pielea. Cu abilitatea de a stimula elasticitatea pielii, acest ulei este folosit in anumite produse pentru ingrijirea pielii.
Atentie! Epilepticii si femeile insarcinate nu trebuie sa foloseasca acest tip de ulei esential.

Reteta din uleiuri esentiale pentru masaj facial:
Combina 2 linguri de ulei de jojoba cu 6 picaturi de ulei din seminte de morcov intr-o sticla mica inchisa la culoare. Agita bine. Foloseste cam o lingurita pentru un masaj facial zilnic de 5 minute. Sa nu il folosesti daca ai tenul foarte gras. Acest ulei de masaj pregatit iti va imbunatati circulatia sangelui si va hidrata tenul, rezultand o piele mai sanatoasa si mai moale. Pastreaza amestecul de ulei intr-un loc uscat si intunecat.

Uleiul esential din musetel (Matricaria Recutita)
Uleiul de musetel este intens albastru si foarte aromat, incat persista ca miros indiferent de alte componente. Ca tratament, este un foarte bun hidratant, antiinflamator si antifungic. Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele,chiar si cele sensibile. Din experienta mea personala, uleiul esential de musetel este cel mai bun remediu pentru arsurile cauzate de soare.

Reteta pentru arsurile cauzate de soare
Combina ¼ ceasca de apa distilata, ¼ ceasca cu suc de aloe vera si 5 picaturi de ulei de musetel, intr-o sticla cu pulverizator. Agita bine si pulverizeaza direct pe pielea arsa de cateva ori pe zi. Reuseste sa inmoaie pielea si efectiv sa previna peelingul. Poate fi pastrat intr-un frigider pana la 5 luni.

Uleiul esential de lavanda (Lavandula Augustifolia)
Uleiul esential de lavanda este unul dintre uleiurile care pot fi folosite pe piele direct, fara diluare. Este un puternic, dar delicat antiseptic, ceea ce e benefic pentru toate tipurile de piele si sigur pentru oricine, chiar si copii sau femei insarcinate. Este foarte folosit ca remediu efectiv pentru arsuri minore, arsuri provocate de soare si intepaturi de albina.

Pentru a vindeca o arsura minora, poti tampona direct, folosind bumbac, uleiul de lavanda,sau poti adauga cam 10-15 picaturi intr-o baie calda, creand o senzatie racoroasa in zona arsa si o stare de relaxare.

Uleiul esential de lamaita (Cymbopogon Citratus)
Acest ulei este foarte energizant, fresh, datorita aromei sale si are o culoare galben-maronie. In industria produselor de ingrijire a pielii, a fost adaugat in demachiante si hidratante, datorita proprietatilor sale usor astringente. Uleiul de lamaita poate ajuta pielea sa elimine toxinele, de aceea se presupune ca previne imbatranirea, incretirea pielii, de exemplu pentru fumatori sau oameni supusi la stres repetat.
Pentru a-ti imbunatati conditia pielii, adauga 10 picaturi de ulei in baia ta si bucura-te de prospetime. Atentie, nu trebuie folosit pe pielea sensibila.

Uleiul esential din arbore de ceai (Melaleuca Alternifolia)
Extras din frunzele copacului australian, acest ulei are un parfum medicinal, curat, si o culoare pala galbuie. Este un puternic antibacterian si antiseptic. De aceea este un ingredient popular in multe dintre produsele de ingrijire a pielii pentru tratarea acneei.

Reteta pentru tonifierea pielii
Fierbe 2 cesti de apa. Adauga 3 lingurite de coada-soricelului uscata. Indeparteaza de la caldura si lasa sa stea cam jumatate de ora. Strecoara si lasa-l sa se raceasca putin. Adauga 12 picaturi de ulei din arbore de ceai. Pune la rece intr-o sticla. Acest tonic este un antiseptic natural pentru a scapa de bacteriile care dezvolta acneea. Poate tine pana la o luna, la frigider.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here