Este rcomandat sa ai o alimentatie echilibrata si  variata: fructele , legumele, produsele lactate si carnea. Atentie! O mare parte din fructe  si legume isi pierd vitaminele atunci cand indepartam coaja.

Vitamina C

Are rol in sinteza colagenului ( din piele, oase, ligamente, dinti , tendoane, perete vascular), ajuta la cicatrizare, la absorbtia fierului din tubul digestiv, creste rezistenta la boli. Un fresh de portocale trebuie consumat foarte repede dupa preparare pentru a beneficia de un maximum de vitamine.

Pentru a compensa lipsa de vitamine din alimentatie se recomanda utilizarea suplimentelor alimentare, bineinteles, nu uita sa consulti un medic inainte de a le folosi.

Protejeaza-ti inima si pielea

Coenzima Q10 este responsabila cu producerea de energie si este in acelasi timp un antioxidant puternic. Coenzima Q10 + Vitamina A + Vitamina E , asigura energia necesara muschiului cardiac si incetineste procesul de imbatranire a organismului.

Vitaminele la maxim– Vitamax- contine un complex de 34 de vitamine , minerale, aminoacizi si extracte naturale, care este de mare ajutor in tratamentul oboselii , asteniei, epuizarii fizice. Ajuta la imbunatatirea rezistentei organismului la infectii, la scaderea stresului si inducerea unei stari de confort si stabilitate.

Fara stres

Combinatia de magneziu cu vitamina B6 este utila atunci cand ai perioade foarte stresante , cand depui effort fizic foarte intens, in tulburarile digestive, diabet zaharat, osteoporoza.

Fara dureri de articulatii

Pentru ameliorarea articulatiilor dureroase incearca Bio-Seleniu+Zinc. Seleniul este un micronutrient vital, care ajuta organisumul sa lupte impotriva inflamatiilor, iar in combinatie cu zincul ce are actiune antioxidanta , efectele sale cresc. Acest supliment nutritiv protejeaza impotriva metalelor grele si noxelor, imbunatateste fertilitatea si contracareaza procesul de deteriorare a AND-ului.

Cum le consumam?
Vitaminele isi pierd destul de repede  calitatile in bucatarie, de aceea este de preferat sa consumam alimente in stare cruda sau preparate in vase cu abur.

Rolul vitaminelor

Prezenta vitaminelor in organism este de un real folos. Ele ne ofera energie, lupta contra infectiilor, ii dau putere organismului si previn imbatranirea prematura. Sunt suficiente motive pentru a nu lasa sa se instaleze vreo carenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here