servetele demachiante acnee

Șervețelele demachiante sunt unul dintre produsele cele mai convenabile de pe piață. Convenabile pentru călătorie, zilele ocupate, și un stil de viață agitat, în general, șervețele demachiante sunt folosite de multe ori în loc de demachiant.

Experții spun acum că, din cauza ingredientelor și modului în care le folosim, șervețelele demachiante ar putea, de fapt, fi cauza apariției acneei, petelor, ridurilor, și reacțiilor alergice. „Multe femei folosesc șervetele pentru a elimina machiajul”, spune dermatologul cosmetic Dr. Sam Bunting.

Șervețelele pot provoca , de asemenea, uscăciune , pentru că un ingredient principal este alcoolul , care ajută la eliminarea machiajului. În timp ce șervețelele sunt eficiente la eliminarea machiajului, acestea, de asemenea, elimină uleiurile naturale ale pielii dumneavoastră și usucă pielea.

Daca aveți pielea sensibilă, poate doriți să vă gândiți de doua ori înainte de a utiliza șervețele umede. În scopul de a menține bacteriile departe de ambalaj , multe șervețele conțin un procent ridicat de conservanți , care pot irita serios pielea și declanșa reacții alergice.

Dintre aceşti conservanţi, deosebit de puternic este metilisotiazolinona (MI), care poate cauza iritaţii, înroşirea pielii şi inflamaţii locale. Acesta apare în majoritatea produselor cosmetice, chiar şi în unele şerveţele pentru bebeluşi şi pentru igiena intimă, iar experţii consideră acest conservant un factor de risc important pentru apariţia dermatitei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here