Buzele crapate si uscate nu sunt deloc placutela infatisare. Buzele crapate au drept cauza uscarea excesiva a pielii lor. Supraexpunerea la conditii climatice dure precum vantul si soarele poate duce la uscarea uleiurilor naturale de pe suprafata buzelor. Adeseori se intampla sa ti se crape buzele, daca ai obiceiul de a iti linge buzele constant.

Buzele crapate sunt o experienta dureroasa pentru ca ele tind sa fie foarte sensibile si uneori se crapa si sangereaza. Iata cateva sfaturi pentru a te feri de craparea buzelor. Deshidratarea este unul dintre principalele motive ale formarii buzelor uscate. Intotdeauna mentine-te hidratata, bea cel putin 8 pahare de apa pe zi.

Conditia de buze crapate se agraveaza in timpul iernii, cand aerul se usuca. Investeste intr-un umidificator in timpul lunilor de iarn. Un umidificator te va ajuta sa retii hidratarea in camera ta, prevenind uscarea buzelor si craparea lor.

Poti aplica si un balsam de buze pe timpul zilei, pentru a-ti mentine buzele hidratate. Balsamul de buze ar trebui sa aiba si un factor de protectie solara de cel putin 15. Balsamurile formeaza un strat uleios pe suprafata buzelor care le ajuta sa isi mentina hidratarea. Incearca sa nu iti musti sau umezesti buzele su saliva, pentru ca le vei usca si mai mult.

Ar trebui sa iti exfoliezi buzele regulat ca masura preventiva impotriva uscarii lor. Poti sa faci asta daca le periezi uneori cu o periuta de dinti sau cu un prosop umezit in apa calda. Ai grija sa nu le exfoliezi prea mult pentru ca buzele vor sangera sau se vor crapa.

Nu purta rujuri mate pentru ca le va usca si mai mult. Trateaza-ti intotdeauna buzele cu un ruj cremos care contine vitamina E. Poti aplica si ulei de vitamina E si ulei de masline pe buze pentru a preveni uscarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here