shopthbartDe ce sa ne mai ducem pana la magazin sa ne cumparam ceva, fie ca e de mancat, de imbracat sau de spalat, ce putem vedea de acasa si plati cu cartea de credit? Incepe sa semene a filme si a Occident, nu?

Pe langa faptul ca shopping-ul online suna mai bine, este si mai confortabil si ieftin. El prezinta avantajul unui pret mai mic pentru ca produsul este scutit de taxe de ocupare a spatiului si costurile dedicate personalului, si este mai confortabil pentru ca nu facem nimic mai mult decat sa folosim calculatorul intru achizitionarea lui, fara a ne mai plimbam prin magazine, fara a mai sta la cozi, fara a mai trebui sa il cari tu pana acasa pentru ca altcineva este platit sa ti-l aduca tie la tine. Frumos, nu?

Insa nu te arunca cu capul inainte pentru ca stii si tu foarte bine ca acolo unde e loc de bine, e loc si de rau. Exista magazine online, dar exista si escroci care vor sa iti goleasca buzunarele virtuale de salariul si economiile tale. Nu ii lasa. Fii atenta la cateva detalii:

Verifica comerciantul: unde are el sediul, ce magazin reprezinta, pagina lui trebuie sa ai grija sa nu fie una criptata(adica in spatele ei sa existe cineva care doar sa iti ia banii si atat), afla ce zic ceilalti despre el pe formuri, etc. Poti oricand sa verifici firma respectiva dand un telefon. Asa poti afla ca nu este o firma fantoma.

Preturile. Vei vedea ca exista o diferenta intre preturile din magazinele on-line si cele „traditionale”. De obicei, cele online sunt mai grozave decat te asteptai tu. Pentru o confirmare, confrunta oferta magazinelor on-line cu pretul recomandat de producator.

Conditiile de cumparare. Majoritatea site-urilor de acest gen trebuie sa aiba o sectie dedicata conditiilor de vanzare impuse de comerciant. Tot aici vei afla ca ai optiunea de a ridica tu produsele din magazin sau ca poti fi servit acasa. De asemenea, vei afla si adresa comerciantului, numarul de telefon, etc.

Lichidarile de stoc. Exista oferte speciale la preturi incredibile, insa trebuie sa casti ochii mari: exista posibilitatea ca produsele sa nu mai existe in stoc si sa ramana afisate numai in magazinul virtual, ori sa fie o eroare de afisare. Cel mai bine este consulti stocul si pretul prin telefon. Poti avea noroc sa prinzi o super oferta cu acte in regula.

Garantie. Atunci cand cumparam un produs din magazin, trebuie sa mergem cu el la verificat si apoi ni se ofera un contract de garantie. La produsele online exista acest contract, iar sfatul nostru este sa il verifici: data, compania responsabila, cheltuieli de transport, etc.

Compara produsul primit cu descrierea de pe site. De ce? Pentru ca in lege exista un drept care iti ofera posibilitatea returnarii/refuzarii produsului in 10 zile lucratoare in cazul in care apar probleme.

Documente de pastrat. Atunci cand dai comanda on-line, cel mai bine este sa tiparesti pagina respectiva cu comanda ta. Acest print iti va fi de folos daca survin probleme.

Termenul de livrare. Trebuie sa fii atent la conditiile de livrare, la termenele si taxele de livrare, conditiile de retur sau de anulare a comenzii cat si o politica de confidentialitate.

Modalitati de plata. Daca preferi sa iti ridici singur produsul din magazin, plata se va face cel mai probabil pe loc printr-un mod ales de tine (cash sau credit), iar daca alegi sa platesti online, verifica intai daca magazinul respectiv este securizat (adica in dreapta pagini, jos, pe bara, apare semnul unui lacat inchis sau are mentiunea ca „informatiile furnizate sunt criptate”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here