casatoria-are-propriile-capcane1Casatoria nu mai este ceea ce era pe vremea parintilor nostri. Acum, in societatea in continua schimbare in care traim, institutia casatoriei se confrunta cu probleme noi, de o alta natura, pe care inca nu am invatat sa le abordam. Casatoria moderna vine si ea, cu miturile ei, cu falsele conceptii si expectantele nerealiste din partea partenerilor, lucru intarit de rata in continua crestere a divorturilor.

Casatoria egalitara – mai usoara decat cea traditionala?

In noul model egalitar al casatoriei exista speranta ca, chiar daca nu fiecare sarcina va fi impartita egal, responsabilitatile vor fi repartizate corect iar deciziile luate impreuna. In acest model de casatorie sotul isi respecta sotia si participa la viata de familie, neinsistand sa detina controlul bazandu-se pe castigul financiar sau putere fizica. In teorie, egalitatea este minunata. In realitate, sotii intra adesea in conflicte cauzate de responsabilitati si rolul fiecaruia in casatorie.

Barbatii nu se simt apreciati pentru ceea ce fac bine, adica pentru munca grea pe care o depun, la slujba si pentru micile treburi pe care le fac prin casa. La fel, femeile care muncesc din greu la slujba, iar apoi, cand se intorc acasa, la treburile zilnice si grija pentru copii se simt neapreciate pentru toata munca grea pe care o depun.

Femeile sunt prinse intr-o revolutie stagnata. 70% din femeile casatorite au slujbe zilnice, si totodata au si grija casei si a copiilor, cu foarte putin sau deloc ajutor din partea. Multe dintre mamele cu slujbe muncesc prea mult, se extenueaza si adesea devin foarte dezamagite si inraite de vietile lor supra-incarcate. Stresul si presiunile cauzate de aceasta “revolutie stagnata”este principala cauza a nemultumirilor femeilor fata de casatoria moderna, iar acest conflict nu va fi rezolvat pana ce barbatul nu-si accepta pana la capat partea sa din responsabilitatile casei.

Confuziile create de expectantele fiecarui sex, sentimentele mutuale de insuficienta apreciere, si resentimentele create de acestea intre soti, ucid multe din casatoriile moderne.

Revolutia sexuala a adus cu sine partide incendiare de sex sau frustrari sexuale?

Sexul nu mai este un secret. Rafturile cu best-seller-uri sunt pline de carti despre cum sa oferi si sa primesti mai multa placere sexuala. Revistele ofera trucuri peste trucuri, barbatii si femeile isi confeseaza problemele sexuale in talk-showuri, nu este nici o problema prea stanjenitoare pentru a fi discutata. Multumita invaziei media, de la cel mai nevinovat serial tv pana la cel mai fiebinte film porno, viata ta este saturata de imagini cu oamenilor frumosi ce au parte de sex grozav tot timpul.

Deci, daca sexul este pretutindeni, iar informatii despre cum sa-l faci gasesti peste tot, cum se face ca nu te simti mai bine in propriul pat? Pai pentru ca, in realitate, nu esti niciodata singura acolo. Imaginile omniprezente ale tuturor celorlalti, facand sex, simtindu-se bine, in mod paradoxal face cu atat mai greu pentru tine relaxarea necesara pentru o viata sexuala implinita. Chiar daca glumesti adesea pe seama tuturor acestor modele nerealiste de oameni care nu sunt niciodata obositi dupa o zi de munca, care se impart intotdeauna extraordinar intre copii, treburile casnice si sot, care nu-si pun nicodata problema kilogramelor in plus si al caror libido nu este niciodata diminuat de muntele in continua crestere al facturilor, esti in continuare, inconstient, influentata de ele.

Te fac sa te simti ca si cum tu si cu partenerul tau nu va veti compara niciodata cu ei, ca intotdeauna va fi cineva acolo mai atragator decat tine, mai atragator pentru tine sau mai atras de tine, si ca ceva iti lipseste pentru ca toata lumea se simte mai bine decat tine. Te fac sa crezi ca evolutia naturala a unei relatii, de la artificiile si fluturasii in stomac de la nceput, la relatia stabila si calma de mai tarziu, inseamna pierderea placerii si acceptarea rutinei zilnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here