aIn urma unui studiu realizat de cercetatorii americani, s-a constatat ca femeile au la fel de multe vise erotice ca si barbatii.

Aceasta este concluzia cercetătorilor de la Universitatea din Montreal, din Canada, care contrazice rezultatele sondajelor realizate până acum, potrivit cărora, doar 10 la sută dintre femei au vise fierbinţi. „Toate femeile au astfel de vise. În fiecare noapte visăm, dar problema este că a doua zi nu ne aducem aminte toate visele sau faptul că am visat”, spune psihologul Antonio Zadra, autorul cercetării.

În această perioadă de monitorizare, specialiştii au constatat că o persoană are, în medie, 3.500 de vise, dintre care opt la sută au fost vise erotice.

Mai mult, cercetarea mai arată că participantele la studiu au adesea vise erotice cu personalităţi din viaţa politică, actori sau cântăreţi. În acelaşi timp, în 20 la sută dintre visele erotice, femeile sunt alături de actualul iubit, iar în 15 la sută dintre cazuri acestea întreţin raporturi intime cu fostul partener. În plus, studiul mai arată faptul că foarte puţine femei visează la necunoscuţi, iar un procent şi mai mic se imaginează făcând sex împotriva voinţei lor. Nici sexul în grup nu apare frecvent în visele femeilor.

Bărbaţii au vise fierbinţi cu două femei

De partea cealaltă, bărbaţii se „întâlnesc” cu partenerele în doar 14 la sută dintre visele lor erotice. Cel mai des întâlnite vise fierbinţi ale bărbaţilor, respectiv 90 la sută dintre ele, conţin scene de sex în care apar cel puţin două partenere.

Mai mult, în 70 la sută din visele bărbaţilor, femeile sunt cele care îi incită, iar aceştia nu trebuie să facă nimic pentru a atrage atenţia sexului frumos.

În plus, patru la sută din subiecţi au reuşit să aibă orgasm în timpul unui vis erotic. „Atât femeile, cât şi bărbaţii au vise erotice cu poziţii sexuale neîncercate în viaţa reală, cu sex în locuri publice sau cu partide de amor interzise”, spune psihologul Zadra. Specialistul completează că aceste vise nu reprezintă deviaţii ale comportamentului, ci sunt pur şi simplu reacţii fizice normale, atâta timp cât nu sunt transpuse de fiecare dată în realitate, deoarece există vise care prezintă scene violente sau viol. „De cele mai multe ori, în visele erotice adoptăm un comportament diferit faţă de cel de zi cu zi. Bărbaţii sunt râvniţi de toate femeile din jur, în timp ce reprezentantele sexului frumos visează că ele sunt în centrul atenţiei”, explică psihologul Zadra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here