Cum stie  o femeie  ca  este gravida?

      Un semn clasic este  absenta  menstruatiei. Foarte rar se  intampla ca  gravidele sa  aiba ciclu. Alte  semne  sunt greturile,ametelile,starile de oboseala fara alta  cauza posibila.Raspunsul sigur la intrebarea  daca femeia a  ramas insarcinata il da testul de  sarcina.gravida-papanicolau

      Inainte, metoda era  greoaie si dura  ceva timp pana se obtinea un rezultat in laborator.Acum exista teste pe  care le poti face acasa, in cateva minute.

      Atat testul vechi de  laborator, cat si cele rapide, la “purtator” se  bazeaza  pe  prezenta in urina femeii gravide a  unor  cantitati de hormoni,diferite de cele care se  afla in  urina unei femei  care nu este  insarcinata.

      Uneori ,un nou  cetatean nu este  tocmai binevenit.
 Si aceasta  este o problema   foarte serioasa….
     Daca iti dai seama ca nu iti doresti un copil doar dupa ce  ai ramas insarcinata si daca nu vrei sub nicio forma sa nasti acest  copil, poti recurge la avort.

      Prin avort se  intrerupe  evolutia sarcinii. Produsul de conceptie( embrionul dezvoltat  din celula – ou ) este eliminat din uter, prin mijloace  mecanice sau chimice.

      In ciuda  stadiului actual de dezvoltare a medicinii, avortul ramane o  operatie periculoasa. Transplantam organe, facem operatii pe creier  sau pe cord  deschis si totusi, o operatie relativ simpla, cum este avortul, poate ridica o sumedenie de probleme.

       De  ce ? pentru ca este greu sa  te  impotrivesti Naturii, pe cale de a-si atinge un  scop  fundamental- perpetuarea  vietii.

       Organismul femeii se pregateste  intens pentru a  asigura cele mai bune conditii de  dezvoltare copilului inca nenascut. In momentul in care produsul de conceptie este eliminat brusc, smuls din adapostul uterului, aceste pregatiri devin,brusc,inutile. Apare o dezordine hormonala care poate avea urmari asupra sanatatii femeii. De  asemenea, avortul poate avea un impact psihic nebanuit asupra femeii, care vede in masa de  celule eliminate cu forta din uter un viitor  fiu sau o viitoare fiica.

      Unele femei  au convingeri religioase care le impiedica sa recurga la  avort.Marile  religii ale omenirii considera  ca  viata este un dar primit de  la  Fiinta Suprema, fie  ea Dumnezeu, Allah sau altcineva. Astfel, a lua  viata cuiva  devine pacat capital! Una  din cele zece porunci crestine  este Sa nu ucizi! Unul  dintre  cele cinci principii  budiste este Sa nu ucizi!  Unul din drepturile fundamentale ale omului  este  dreptul la viata. Respectul  pentru viata se intalneste pe tot Globul pamantesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here