Note proaste, stres acasa, necazuri in dragoste. Sunt multe motive pentru care oamenii ajung sa-si aline supararile cu ajutorul alcoolului, al medicamentelor sau al drogurilor. Uneori este de ajuns chiar si sa te invarti intr-un anturaj dubios, sa mergi la party-uri extreme sau ai prieteni nepotriviti.

Independenta – adolescentii din ziua de azi stiu mai multe despre droguri decat generatiile dinaintea lor. Esti bine informata si stii exact ca drogurile si alcoolul nu fac decat sa-ti strice mintea si corpul, iar inceputul unei dependente poate fi chiar si un fum tras dintr-un joint alaturi de prieteni. Acesta este si motivul pentru care limita intre distractie si consum de substante este foarte clara pentru tine. Esti puternica si plina de incredere in propriile forte, suficent de tare pentru a spune “nu”.

In pericol

– tu stii unde poate duce consumul de droguri. Insa tentatia de a uita supararile care te apasa cu ajutorul unui pahar sau al unui joint este destul de mare. Esti de multe ori nesigura pe tine si nu stii ce vrei. Prietenii au o mare influenta asupra ta si te pot ispiti la consumul de droguri. Incearca sa-ti construiesti o parere proprie si sa o sustii. E adevarat ca drogurile alunga problemele pe moment, dar de rezolvat tot tu trebuie sa le rezolvi candva. Si pentru asta ai nevoie de un cap limpede.

Dependenta – no risk, no fun este deviza ta! Tu nu vrei sa pierzi nimic din viata asta, esti extrem de curioasa si gata sa iei orice risc asupra ta. Pornind de la ideea ca “de la un fum de iarba nu devii dependent”, esti pregatita sa incerci si alte droguri. Si nu te mai gandesti la faptul ca problemele nu dispar niciodata de la sine. Cu atat mai putin cand petreci pana in zori. Incearca sa-ti consumi energia facand sport. La urma urmei, te face si sportul high – intr-un fel cat se poate de sanatos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here