Multe persoane care au iubit sau iubesc si au suferit un esec se vor grabi sa spuna un NU categoric. Aceasta pentru ca nu se asteptau sa ramana singure.

Daca privim dragostea ca pe o nevoie de a iesi din tine insati, reintoarcerea la o stare de sine cu care nu mai esti obisnuita te poate costa multe nopti de nesomn. Despartirea de cel pe care il iubesti iti afecteaza viata mai mult decat ai crezut. Lucruri pe care desi le stiai azi nu se maite-poti-indragosti-din-nou-dupa-o-despartire-dureroasa aplica, totul in jurul tau se schimba cu viteza luminii. Chiar daca tu esti aceeasi in esenta, o multime din planurile si visele tale de viitor s-au spulberat. Pentru tine acesta este un nou inceput si cu cat vei opune mai putina rezistenta ideii de a lua viata de la capat, cu atat vei investi mai mult in sansa ta de a fi fericita.

Despartirea este grea chiar si atunci cand relatia ti-a adus numai suferinta, ceea ce regreti este iluzia iubirii, care pentru cele mai multe dintre noi nu este buna de nimic. In sufletul tau este un amestec de emotii intense : tristete, furie, disperare, teama, vina, speranta. Pe cat este de important sa constientizezi aceste emotii, pe atat de important este sa nu te lasi condusa de ele. Gandeste-te ca, asemeni unor altor emotii negative, si aceasta se va estompa in timp. Nevoia de a infrunta lumea fara un partener te sperie. Cu putina rabdare vei depasi acest moment. Puterea si independenta pe care le vei dobandi astfel sunt mai stabile si mai satisfacatoare decat alegerea de a fi intr-o relatie doar de a nu fi singura.

Iubeste-te pe tine si vei vedea ca socul initial a trecut. Se topeste in tine dorinta de a reveni la viata. Te gandesti mai putin la ce a fost si mai mult la ce va fi. Uneori, exista o obsesie a omului. Este posibil sa nu te simti pregatita pentru o noua relatie.Vei ajunge probabil sa pui la indoiala chiar ideea de dragoste.

Este momentul sa iti reformulezi ideea de iubire. Priveste-o ca pe o ocazie de a reinnoi toate aspectele vietii tale si de a te redescoperi pe tine insati. Foloseste aceasta perioada pentru a-ti da seama de ceea ce vrei sa faci mai departe. Despartirea de cel pe care il iubesti iti poate scoate la suprafata o multime de trasaturi negative : posesivitate, teama de responsabilitate, egoism, subestimare, indoieli de natura sexuala si asa mai departe. Identificandu-le si cautand sa te schimbi vei avea numai de castigat in urmatoarea relatie.

Invata sa iubesti din nou ! Chiar daca nu ai crezut ca se va intampla vreodata, a venit si momentul cand roadele muncii tale de supravietuire au inceput sa se arate. Te simti pregatita sa mergi mai departe cu o noua filosofie relationala si cu noi asteptari. Simti insa nevoia unei finalizari, a unei despartiri simbolice de tot ce inseamna trecut.

Profita insa de o noua relatie pentru a corecta greselile trecutului, fie ca asta inseamna sa cobori standardele la unele compatibile cu viata reala, sau, dimpotriva, sa ti le ridici, evitand sa faci de la inceput compromisuri care mai tarziu se vor dovedi inutile sau chiar daunatoare. Este important sa fii sigura de ceea ce iti doresti. Avand o idee clara despre ceea ce astepti de la un nou partener ai mai multe sanse sa iti gasesti jumatatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here