Nu esti convinsa ca locul de munca pe care ti l-ai ales este cea mai buna optiune pentru tine? Iata cateva caracteristici de care trebuie sa tii cont:

Seful si colegii tai iti recunosc capacitatile si contributia la succesul intregii firme. Obtine aprecierea tuturor. Daca orice ai face nu ti se recunosc meritele, atunci poti avea pe drept, o stare de fustrare. Pentru ca relatiile din colectivul tau functioneaza pe sistemul reciprocitatii: fa-le complimente colegilor tai atunci cand merita si vei fi la randul tau apreciata. Obisnuieste-te sa-ti creezi in jurul tau un anturaj potrivit si nu te da in laturi de a el socializa.

Superiorii nu iti asculta sugestiile si, pe cat posibil, le pun si in practica. Preia initiativa. Cu cat vei detine mai mult controlul asupra sarcinilor pe care le ai de indeplinit, cu atat mai mult vei fi mai laudata si te vei bucura de mai mult sprijin din partea superiorilor. Atunci cand ai o idee originala nu te sfii sa o comunici si celorlalti. Nu te lasa descurajata si sustine-ti ideile cu aplomb atunci cand simti ca merita.

Esti incurajata sa iei noi initiative si astfel ti se permite sa evoluezi profesional. Depaseste-ti limitele. Sa ai aceleasi indatoriri o vreme indelungata poate deveni un lucru plictisitor, chiar si pentru cea mai pasionala persoana din lume. Impinge-ti limitele si, din cand in cand, fa lucruri pe care nu ai avut curaj sa le faci. Testeaza-te permanent si s-ar putea sa ai parte de surprize placute.

Ai posibilitatea sa gasesti un echilibru intre viata personala si cea profesionala. Recupereaza-ti viata personala. Studiile au aratat ca un dezechilibru pronuntat intre viata personala si cea profesionala poate duce la o stare continua de nemultumire. Incearca sa-ti transformi rutina de la birou intr-un ritual productiv. Secretul este sa iti elimini sarcinile cat mai repede posibil sa inveti sa mai spui si “nu”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here