De-a lungul timpului tendințele modei s-au schimbat destul de mult și au adus cu ele diferite idei vestimentare. Chiar și așa însă, câteva lucruri au rămas constante în timp, mai exact eleganța și feminitatea ținutelor de damă. Dacă vrei să afli ce se poată în 2022 în materie de ținute casual, iată care sunt ideile pe care ni le propun tendințele actuale de fashion.

Bluzele casual – un sine qua non al prezentului

Dacă vrei să fii mereu cool și să porți modele cât mai actuale de bluze damă, atunci ar trebui să știi că în prezent cele mai apreciate modele sunt cele ușor asimetrice, în culori cât mai atractive. Spre deosebire de anii trecuți, când nuanțele erau prea puțin îndrăznețe, în prezent moda ne oferă o libertate enormă în ceea ce privește culoarea.

Astfel, poți opta pentru bluze colorate, hanorace și jachete, care să îți completeze ținuta. Alege materiale de calitate și fii creativă, alegând modele de bluze de damă care să aibă elemente unice și de efect. Bluzele cu ștrasuri sau imprimeurile speciale sunt întotdeauna apreciate, iar ele se potrivesc de minune ținutelor casual.

De asemenea, una dintre tendințele actuale este aceea de a purta cămăși și bluze largi, care atribuie ținutelor acel aspect confortabil și ușor dezordonat (messy look). Alături de pantalonii potriviți, de ochelarii de soare și de încălțămintea comodă, bluzele casual îți permit să arăți excepțional în orice moment al zilei.

Pantaloni casual

Dacă te-ai săturat de pantalonii clasici de birou și vrei să adopți ținute moderne, dar cu un strop de eleganță, pantalonii casual sunt o soluție potrivită. Pentru a te simți cât mai confortabil, poți opta pentru modele de pantaloni damă ușor oversized, în culori cât mai diversificate. Alege texturi subțiri, potrivite anotimpului în care intenționezi să porți ținuta.

Pantalonii casual pot fi purtați în aproape orice context, fie dimineața, la o plimbare în parc, fie la o întâlnire la prânz, fie seara, la o întâlnire cu prietenii. Pantalonii casual pot fi purtați într-o multitudine de combinații. Poți opta, ca și completare, pentru topuri de damă, tricouri sau cămăși sau chiar pentru jachete din denim.

Rochii casual în culorile verii

Rochiile sunt cea mai bună opțiune atunci când îți dorești o ținută casual pentru birou sau pentru întâlniri cu prietenii. Rochiile casuale sunt realizate din materiale naturale, care se așează bine pe corp. Pentru un efect maxim, poți purta rochiile cu jachete din denim sau din piele, care să scoată în evidență frumusețea ținutei. Optează de asemenea pentru o pereche de teniși, care să completeze ținuta și nu uita nici de accesoriile potrivite.

Treninguri îndrăznețe

Seturile de trening, considerate a fi mai mult de casă acum câțiva ani, s-au ”reinventat” și au ajuns să cucerească lumea datorită confortului oferit și frumuseții acestora. Concepute să urmeze îndeaproape liniile corpului, subliniind feminitatea, seturile de trening pot fi realizate din diferite materiale: velur, bumbac sau amestec de in. Culorile îndrăznețe și modelele elegante fac din treningurile moderne una dintre ținutele casual de top.

Ținutele casual sunt menite să îți oferă confort și frumusețe, dar și o libertate de mișcare deosebită. Versatile și speciale, ținutele casual pot fi folosite oricând, în orice context, alături de accesoriile potrivite.