org2O multime de femei au probleme legate de viata erotica, dar foarte putine indraznesc sa vorbeasca despre asta. Vom incerca sa raspundem la cateva dintre intrebarile mai importante care privesc viata sexuala si buna ei functionare.

Ce se petrece cu corpul meu cand am orgasm?

O gramada de lucruri! Daca ai un orgasm complet, langa patul vostru pot cadea asteroizi, ca nu vedeti si nu auziti. Paroxismul senzatiei este un fel de transa, timp in care inima poate atinge 180 de batai pe minut, circulatia sangelui creste, respiratia devine sacadata, muschii se relaxeaza.
Partile corpului care raspund in mod special la stimularea erotica – sfarcurile, clitorisul, vaginul – sunt foarte bine irigate cu sange. Peretele exterior al vaginului se contracta pana la 15 ori. si toate astea in timp rapid. Desi orgasmul dureaza doar cateva secunde, senzatia este perceputa atemporal de femei.

Orgasm vaginal sau clitoridian – care este mai satisfacator?

Ideea ca exista doua feluri de orgasm ii apartine lui Freud. Cercetatorii sustin astazi ca marele savant s-a aflat in eroare. Freud ar fi deosebit gresit orgasmul clitoridian de cel vaginal.
Clitorisul participa inevitabil la orgasm, spun ei. Multe femei il cred totusi pe dr. Freud. Ele simt mai bine ce si cum se intampla si de unde porneste marea refulare fizica si psihica a omului.

Exista orgasm multiplu?

Da. Dar asta li se intampla mai ales femeilor. si in cazul lor reprezinta totusi o exceptie. Mai multe orgasme in timp scurt, intre care sa existe mici pauze de recuperare, sunt considerate de experti drept lux. De obicei, dupa primul orgasm, multe femei devin prea sensibile pentru a repeta imediat experienta din simplul motiv ca se simt implinite si se relaxeaza.
Dar cele care reusesc sa ajunga la un al doilea orgasm declara ca pe masura ce se repeta, este tot mai intens.

Se tot vorbeste despre punctul G. Exista el cu adevarat?

Existenta punctului G a declansat conflicte intre specialisti. Subiectul a fost propus de un psiholog german: Ernst Gräfenberg. El sustine ca pe peretele interior al vaginului, cam la o distanta de 3-5 cm de intrarea in vagin, se afla acest „punct al placerii” prin a carui stimulare se obtine un orgasm intens.

The 39 Steps dvdrip

Dar multi experti, printre care si femei, spun ca totul este o inventie. Nici o tragedie, deci, daca nu-l gasesti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here