Nimic nu ne influenteaza corpul, pielea, dispozitia si pofta de mancare mai mult decat menstruatia lunara. N-avem incotro. Tocmai de aceea e bine sa stii cateva lucruri care sa-ti faca viata mai usoara.

Te simti balonata? Inainte de menstruatie se modifica doza hormonala, corpul retine apa, digestia devine lenta si brusc ne simtim balonate. Un mic ajutor ar fi sa bei 2 litri de apa – lichidul curge prin intestine si accelereaza digestia. In plus, e bine sa consumi zilnic 30 g de substante de balast ( o felie de paine neagra integrala are 4 g, un mar 3 g.)

Poti ramane gravida? In timpul menstruatiei este destul de improbabil sa ramai insarcinata. Dar se poate sa ai o sangerare intermenstruala, pe care s-o confunzi cu menstruatia. Cea mai fertila esti in ziua ovulatiei si cu o zi inainte. Atentie: spermatozoizii pot trai pana la 5 zile in corpul tau!

Sindromul PMS. 75% din femei sufera de PMS, sindromul premenstrual, ale carui simptome sunt: balonare, depresii, tensiuni in sani, foame acuta etc. si care te pot tine o saptamana!

Alungarea depresiei.

Nu te mai gandi: “Of, Doamne, iar trebuie sa-mi vina ciclu si o sa ma simt ca naiba”, ci incearca sa percepi fenomenele care se intampla in corpul tau, ca pe ceva pozitiv, ca pe o minune a naturii. Cercetarile in domeniu au demonstrat ca, gandindu-te mereu la PMS, mai mult iti accentuezi proasta dispozitie. Incearca sa practici sport zilele acelea, pentru ca in felul acesta corpul tau secreta endorfine, care ridica moralul.

Cand mergem la doctor? Exista cateva cazuri in care e recomandat sa te prezinti la doctor. Fa-ti programare la ginecolog daca: nu-ti vine menstruatia regulat sau daca ai sangerari intermenstruale; te-ai oprit din luat pilula anticonceptionala si timp de 3 luni tot nu ti-a venit menstruatia.; trebuie sa schimbi tamponul o data pe ora. Cauza ar putea fi o dereglare menstruala sau o lipsa de minerale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here