Majoritatea oamenilor dorm cu o perna, dar putini se gandesc foarte mult la tipul de perna pe care il cumpara. Știati ca dormind pe tipul de perna nepotrivit poate duce la somn deranjat, dureri de cap si dureri de gat?

Alegerea pernei potrivite este importanta, avand in vedere ca puteti petrece o medie de 8 ore pe zi, odihnindu-va capul pe ea – si mai mult daca aveti noroc! Luati in considerare urmatoarele pentru a va ajuta sa alegeti cele mai bune perne si pilote pentru o odihna mai buna si bunastarea gatului si coloanei vertebrale.

Care este pozitia dvs. principala de dormit? Spate, burta sau lateral? Pozitia dvs. de dormit este cel mai bun loc pentru a incepe atunci cand alegeti perne si pilote. Dormiti mai mult pe spate, pe o parte sau pe burta?

Daca dormiti pe spate:

Alegeti o perna care nu este prea ferma sau prea mare, deoarece doriti ca gatul sa fie sprijinit cu capul la acelasi nivel cu coloana vertebrala superioara. Potrivit unui articol facut de Harvard Medical School, o perna rotunjita cu suportul gatului incorporat care sustine curba naturala a gatului este o modalitate buna de dormit.

Daca dormiti pe o parte:

Cautati o perna cu spuma de memorie. Acestea sunt conforme cu forma gatului. Cheia este sa va pastrati coloana vertebrala dreapta cu o perna care este mai mare la nivelul gatului si mai joasa la cap.

Daca dormiti pe burta:

Expertii nu va recomanda sa dormiti pe burta. Cand faceti acest lucru, va provoaca spatele arcului si gatului sa se intoarca, tensionandu-va gatul si coloana vertebrala. Daca va aflati in imposibilitatea de a dormi in orice alt mod sau de a va trezi mai mult pe burta, atunci este recomandabil sa alegeti o perna foarte moale, plata sau nici o perna pentru a va ajuta sa va pastrati cat mai mult gatul si coloana vertebrala.

Alegerea unei perne si pilote este un lucru foarte personal. Va place o perna ferma? Preferati o perna moale? Poate ca va place o perna mai tare? Ganditi-va la modul in care va simtiti cel mai confortabil si luati-l in considerare atunci cand cumparati perne si pilote.

Materiale diferite
Cele mai multe perne si pilote vin intr-o varietate de materiale, toate oferind o senzatie diferita fata de cap si gat.

Considerat un produs confortabil, spuma de memorie ajusteaza conturul corpului, usurand presiunea asupra gatului si coloanei vertebrale. Ele vin in diferite forme si dimensiuni si sunt ideale pentru cei care cauta o forma personalizata.

Pernele umplute cu puf de gasca sunt luxoase si confortabile. Puful este mai moale in timp ce penele tind sa fie mai puternice si ofera mai mult sprijin. Cele mai multe pene si pilote pene ar trebui inlocuite in fiecare an sau la doi ani sau atunci cand se inclina si nu mai ofera sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here