Cei dragi ti-au facut o surpriza si ti-au adus un catelus in casa. Invata cum sa ii ghidezi primii pasi astfel incat sa convietuiti fericiti. Ia legatura cu un doctor veterinar si afla care este starea de sanatate a catelului si cand trebuie sa-i faci vaccinurile.

Cumpara-i un cos special si invata-l sa doarma acolo. Ii poti pune cateva jucarii, ca sa nu se simta singur cand nu e nimeni langa el. Nu-l lasa sa adoarma in pat sau pe canapea dupa reprizele de joaca. Va crede ca acela este locul lui si o sa-l inveti cu greu sa revina in cos. Dupa ce au fost intarcati, puii au nevoie de mese dese si hrana adecvata.

Alimentatia primelor luni de viata este foarte importanta pentru dezvoltarea lor armonioasa, asa ca asigura-i catelului tau hrana potrivita. Dupa somn si fiecare masa, du-l intr-un loc special amenajat ca sa-si faca nevoile. Nu-l lasa sa se scape oriunde si de cate ori are chef.

Exista niste covorase speciale, imbibate cu o substanta care il stimuleaza sa-si faca acolo nevoile. La fel de practic este si sprayul cu care poti pulveriza locurile in care nu vrei sa-si faca nevoile. Pana il scoti afara pentru prima data, asigura-te ca este obisnuit cu lesa si nu se zbate de cate ori este legat cu ea. Oricat de impresionant ar cersi, nu ii da sa manance in timp ce iei tu masa. Va interpreta acest gest drept un semn de slabiciune sau supunere din fata stapanului. Nu lasa nici copii sau musafirii sa il indoape cu ce vor ei.

Orele de masa, locul si vasul de mancare, orele de iesit afara trebuie sa fie incluse intr-un ritual zilnic. Orice schimbare il deruteaza si il transforma intr-un caine indisciplinat. Nu-l mangaia imediat dupa ce l-ai certat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here