Imaginea noastra, data de felul in care aratam si cum ne imbracam, conditioneaza contactul nostru cu cei din jur. Pornind de aici, accentul pus pe imagine a devenit in ultimii ani aproape o obsesie. Oricare ar fi pretul, cel mai important este sa arati bine si, bineinteles, sa fii slaba. Cat de slaba insa, e o limita pe care multe fete o pierd, din dorinta de a fi cat mai bine, cu riscul de a-si pune viata in pericol.
Ce sunt tulburarile de alimentatie? Tulburarea de alimentatie este o boala psihica. Suna dur, insa doar constientizand cat de departe ai ajuns si cat de mult rau poti face propriei persoane poti iesi din acest cerc vicios. Incepe incet si se insinueaza pe nesimtite in viata ta. De la o observatie nereusita facuta de cineva din familie, cum ca mananci cu pofta…afli ca prietena ta poarta o marime mai mica la jeans.. o matusa iti spune ce slabuta erai cand erai mica… toate se asaza ca niste caramizi grele si iti raman acolo, in suflet, in timp ce in reviste si la televizor vezi tot mai  agresiv ca e bine sa fii slaba, ca e frumos sa fii slaba.

Incepi sa ai grija ce mananci si nimeni nu baga de seama grija asta a ta. Organismul pare sa iti raspunda pozitiv, pentru ca iti e tot mai usor sa traiesti cu hrana din ce in ce mai putina, plus ca ai inceput si sa primesti complimente cum ca ai slabit si arati bine. Pe de alta parte, cand se intampla sa mananci, fie ca ai cedat unei ispite, fie pentru ca te-ai simtit obligata sa o faci, apare un sentiment de culpabilitate, credinta ca ai gresit, ca te-ai umflat, ca ai exagerat din cauza ca ai mancat. De aici pana la comportamentele compensatorii nu mai e decat un pas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here