beneficii surprinzatoare lapte

Laptele este o parte importantă a alimentației noastre. Începem să bem atunci când suntem tineri, dar aportul nostru scade pe masura ce îmbătrânim. Unii oameni se îndepărtează timid de el pentru că se tem că acesta va adăuga prea multă grăsime la dieta lor. Alții îl lasă pe dinafară, deoarece ei cred că nu mai au nevoie de el.

Niciodată nu sunt prea bătrâni pentru a culege recompensele laptelui de consum. Este o mare sursă de vitamine și substanțe nutritive, și are mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

Sănătatea oaselor : Toata lumea a auzit că laptele este bun pentru oase. Asta datorită combinației puternice de calciu și vitamina D. Cu toate acestea , este la fel de important de a avea un regim alimentar general echilibrat și sănătos, deoarece un aport adecvat de calciu și vitamina D nu sunt suficiente pentru a preveni osteoporoza . Activitatea și puterea de formare fizică regulată, împreună cu cu fumatul și o dietă săracă în sodiu și bogată în potasiu contribuie de asemenea la sănătatea oaselor de ansamblu și un risc scazut de osteoporoză.

Sănătatea dinților: Laptele este , de asemenea,grozav pentru dinți puternici , și ajută la prevenirea cariilor dentare și a cariilor. Pentru a putea fi absorbit de către organism, calciu, trebuie să fie însoțit vitamina D . Dacă aveți un deficit de vitamina D , cumpără lapte , care este îmbogățit cu vitamina D suplimentar pentru a se asigura că organismul absoarbe calciu.

Tensiune arterială și sănătatea inimii : Un aport crescut de potasiu poate juca un rol imens în îmbunătățirea vasodilatației și scăderea tensiunii arteriale .

Pierdere în Greutate:  Studiile arată ca femeile care beau lapte degresat scăzut în grăsimi pierd mai mult în greutate decat cei care exclud laptele din dieta lor. Este un aperitiv grozav și este o gustare sănătoasă. Adaugă o sticlă la cină , sau bea un pahar în timp ce mănânci o bucată de fruct.

Mai putin stres: Laptele este o modalitate foarte bună danti-stres. Un pahar de lapte cald va ajuta la relaxarea mușchilor încordați și calmează nervii. Este dovedit, de asemenea, ca laptele reduce simptomele de PMS și stimulează de energia. Data viitoare când vă simțiți amețit , încearcați să beți un pahar de lapte în timp ce vă bucurați de baie cu bule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here